Grabar-Kitarovićeva se je danes še enkrat zahvalila srebrnim nogometašem za zgodovinski uspeh hrvaškega nogometa, in tudi ker so »vrnili nasmeh na obraz Hrvaške in poenotili hrvaški narod na različnih koncih sveta«.

Šukerja je odlikovala z odlikovanjem razreda kneza Trpimirja z ogrlico in Danico, ki je peti v vrsti hrvaških državnih odlikovanj in se podeljuje za izjemen prispevek neodvisnosti, celovitosti in mednarodnem ugledu Hrvaške ter za izgradnjo države in razvoj odnosov z drugimi državami.

Nogometni reprezentanti na čelu s kapetanom Luko Modrićem so prejeli odlikovanje razreda kneza Branimirja z ogrlico, ki je razred nižje, kot je odlikovanje Šukerju. Podeljuje se za posebne zasluge za promocijo mednarodnega položaja in ugleda Hrvaške ter njenih odnosov z drugimi državami.

Nižja državna odlikovanja so dobili tudi člani strokovnega štaba nogometne reprezentance in delegacije HNS. Hrvaška predsednica je nogometni zvezi podelila tudi listino Republike Hrvaške. V imenu odlikovanih se je zahvalil Dalić, ki je izpostavil podporo Grabar-Kitarovićeve nogometni reprezentanci med prvenstvom v Rusiji.

Spomin na premočen dres

Hrvaška predsednica je navdušeno spremljala več tekem na svetovnem prvenstvu v Rusiji. Mediji so med drugim zabeležili, da je hrvaškim nogometašem čestitala na zmagah tudi v njihovi slačilnici neposredno po tekmah.

Grabar-Kitarovićeva je pozornost svetovne javnosti pridobila predvsem med in po finalni tekmi, ko je oblečena v barve reprezentance zagreto proslavljala zadetka hrvaške reprezentance v svečani stadionski loži. Po finalni tekmi je na dežju prisrčno čestitala vsem hrvaškim in francoskim nogometašem. Pozabila pa ni niti poljubiti pokal svetovnih prvakov.