Že pred tem je bilo jasno, da ne bo Jana Oblaka in tudi Kevina Kampla, ki je končal reprezentančno pot. V slovenskem taboru vzrokov za takšno odločitev ne poznajo oziroma nočejo o njej govoriti, dodajajo pa, da bi seveda igralec njegove kakovosti še kako dobro prišel slovenski vrsti.

»To je odločitev posameznika. Jaz nisem ta, ki bi lahko govoril o njem. On sam ve, zakaj se je tako odločil. Igralci smo to sprejeli. Kdor hoče igrati za reprezentanco, je dobrodošel, kdor noče pa ... Bo prišel nekdo drugi,« je na temo Kampl povedal izkušeni Josip Iličić, ki zaradi kartonov ne bo smel igrati na petkovi tekmi proti Norveški.

Zaradi poškodbe bržčas ne bo mogel pomagati niti kapetan Bojan Jokić, kljub temu pa cilji ostajajo isti. Torej dve zmagi, ki bi lahko pomenili obstanek v ligi C. »Zavedamo se, da bo težko. Proti obema ekipama smo že izgubili. Kot pa sem že večkrat povedal, moramo pokazati večjo borbenost, požrtvovalnost, sploh pa te napake, ki smo jih delali, je treba popraviti. Ker mislim, da smo izgubljali predvsem zaradi naših napak. Če to odpraviš, potem se lahko nadejaš pozitivnega rezultata,« pravi Iličić.

Tekma z Norveško bo v petek ob 20.45 v Stožicah, zadnji preizkus v ligi narodov pa bo v ponedeljek v Sofiji proti Bolgariji, prav tako ob 20.45.