Tekmo med Zrinjskim in Sarajevom v Mostarju, ki se je končala z neodločenim izidom 2:2. si bodo tamkajšnji ljubitelji nogometa zapomnili predvsem po izgredu navijačev, do katerega je prišlo ob zaključku obračuna. Ti so, jezni nad sodniškim kriterijem glavnega sodnika Nemanje Bjelice, začeli svoje nezadovoljstvo izražati z metanje predmetov na igrišče.

Pri tem sta jo najhuje skupila športni koordinator Sarajeva Emir Hadžić, ki ga je zadela steklenica, in gostujoči pomočnik Muhamed Džakmić, ki ga je v glavo zadel kamen. Slednji je pri tem izgubil zavest in bil nemudoma prepeljan v bolnišnico. Kot poročajo tamkajšnji mediji, je prejel nekaj šivov, a daljnosežnih posledic napada naj ne bi čutil.

»HŠK Zrinjski globoko obžaluje dogodke in neodgovorno obnašanje navijačev na zahodni tribuni. V klubu najostreje obsojamo vsako obliko nasilja na nogometnih igriščih,« so med drugim v sporočilu za javnost zapisali pri Zrinjskemu.

Sarajevo je po 17. krogu prvenstva Bosne in Hercegovine sicer zadržalo prvo mesto na lestvici. Doslej je klub zbral 37 točk, pet manj pa jih ima drugouvrščeni Zrinjski