Čeferina je za drugi mandat na mestu predsednika Uefe 21. avgusta predlagala Nogometna zveza Slovenije skupaj s še sedmimi evropskimi nogometnimi zvezami. Od takrat pa so mu podporo izrekle še nekatere druge zveze, med drugim tudi vplivni nogometni zvezi Francije in Nemčije.

Znova je ocenil, da je največji izziv za evropski nogomet zagotavljanje bolj enakomerne finančne moči klubov. »Razlike med velikimi in malimi klubi so vse večje. Moramo najti način, kako zajeziti večanje tega prepada med velikimi in malimi. Ne delam si utvar, da bi to lahko odpravili, vendar pa je treba ustaviti njegovo večanje.«

Enainpetdesetletni odvetnik je septembra 2016 nasledil Francoza Michela Platinija, ki je bil prisiljen k odstopu, ko je Mednarodno razsodišče za šport (Cas) v Lozani potrdilo njegov suspenz. Na izrednih volitvah v Atenah je Čeferin z 42:13 v glasovih premagal Nizozemca Michaela van Praaga in postal sedmi predsednik Uefe.

Pred njim so predsedniško mesto krovne evropske zveze zasedali Danec Ebbe Schwartz, Švicar Gustav Wiederkehr, Italijan Artemio Franchi, Francoz Jacques Georges, Šved Lennart Johansson in Platini.