Kot so v začetku tedna zapisali na portalu UOL Esporte, gre za sodni spor z brazilsko vlado zaradi zemljišča, ki ga je kupil v Porto Alegreju. Ker je gradil na zaščitenem območju, je padla odločitev o rušitvi objekta, hkrati so mu naložili 187.000 evrov okoljske odškodnine. Projekta se je lotil s svojim bratom, nihče od njiju tega ni mogel plačati, zato sta ostala brez potnih listin, poroča medij.

Ker kazni ni plačal, je z obrestmi dolg narasel na dva milijona evrov, ki jih Ronaldinho uradno nima, vsaj ne na bančnih računih, na katerih mu je ostalo pičlih šest evrov, čeprav njegov slog življenja nakazuje, da naj bi denar vendarle imel. Med drugim se je pred kratkim poslovno mudil na Kitajskem in Japonskem.

Barcelona se mu je odrekla zaradi podpore skrajno desničarskemu predsedniku

Na svetovnem prvenstvu leta 2002 na Japonskem in Koreji je Ronaldinho pomagal Braziliji do naslova svetovnega prvaka. Osemintridesetletnik je bil od lani uradno ambasador Barcelone, a so pri katalonskem klubu z njim zamrznili sodelovanje, ker je na nedavnih brazilskih volitvah podprl skrajno desničarskega predsednika Jaira Bolsonara. Še vedno pa se udeležuje številnih ekshibicijskih tekem, 17. novembra bi moral oditi v Frankfurt, vendar je sedaj njegova udeležba pod vprašajem.

Ronaldinho ima še vedno pogodbo z ameriškim velikanom Nike, ki je letos na trg poslal kolekcijo nogometnih čevljev z njegovim imenom. Prav tako ni znano, kam je Ronaldinho investiral milijone, ki jih je zaslužil med nogometno kariero in po njej. V medijih je tudi zaokrožila informacija, da je letos izdal lastno kriptovaluto Ronaldinhov nogometni kovanec (RSC).