Kot je povedal ravnatelj Osnovne šole Tržič Stanislav Grum, je danes v šolo prišlo vseh sedem osnovnošolcev iz Jelendola. Dva sta sicer v šolo zaradi zdravniškega pregleda prišla že v torek, v sredo so vsi otroci ostali doma, danes pa so se, v skladu z dogovorom med starši in šolo, vsi že zbrali v šoli.

»Veseli smo, da so otroci lahko prišli,« je izpostavil ravnatelj in dodal, da ni nikakršnih težav, kar se tiče snovi in učnega procesa. Pojasnil je tudi, da se otroci iz Jelendola sedaj s svojim sošolci pogovarjajo o tem, kako je neurje prizadelo njihov kraj, in z njimi delijo svoje izkušnje.

Prihod iz Jelendola v Tržič prebivalcem sicer še vedno predstavlja precejšen organizacijski zalogaj. Gasilci jim nudijo prevoz do usadov na cesti pri Dovžanovi soteski, kjer del poti nato prehodijo, na drugi strani pa ponovno nadaljujejo pot s svojim ali javnim prevozom.

Delavci hitijo, da bi bila cesta čim prej v celoti prevozna. Kot je povedal poveljnik tržiške civilne zaščite Drago Zadnikar, upa, da bi bila cesta prevozna konec tedna. Hkrati se nadaljuje urejanje vodotokov in čiščenje propustov.