S tekmami četrtega kroga se bo začel drugi del tekmovanj po skupinah. Danes in jutri se bodo pomerila moštva, ki so med seboj igrala že v tretjem krogu, le vloge gostiteljev bodo zamenjane.

Na današnjih tekmah je največ zanimanja za gostovanje Barcelone v Milanu pri Interju, kjer v golu blesti nekdanji slovenski reprezentant Samir Handanović. »Če želimo ugoden izid proti Barceloni, moramo verjeti v svoje sposobnosti in v tekmo iti brez strahu. Ker imajo igralci Barcelone preigravanje vgrajeno v DNK, bo zelo težko, a vedno je mogoče najti tudi način, da jih premagaš. Barcelona ima najboljše igralce na svetu, zato proti njim ne bomo mogli imeti takšne posesti žoge, kot jo imamo na tekmah v italijanski ligi. Protinapad utegne biti naš adut,« je tekmo napovedal izkušeni 33-letni španski vezist v vrstah Interja Borja Valero, ki se je nogometnih veščin naučil v mladinski šoli madridskega Reala.

Messi še nima dovoljenja zdravnikov

Med 21 igralci Barcelone, ki jih je trener Ernesto Velverde pripeljal v Milano, je tudi Lionel Messi, ki je dva tedna manjkal zaradi zloma kosti v roki. Po poškodbi 20. oktobra na tekmi s Sevillo so napovedali, da bo z igrišč odsoten vsaj tri tedne. Okrevanje očitno poteka hitreje, kot so napovedali zdravniki. Španski mediji poročajo, da zdravniki še niso prižgali zelene luči za nastop Messija, ki pa si sam zelo želi igrati. Obstaja možnost, da bi Argentinec zaigral na San Siru tako, da bi vstopil s klopi. Barcelona je tudi brez Messija zmagala na vseh štirih tekmah. Za gole je namesto Messija poskrbel Suarez, ki je v odlični formi, saj je dosegel pet zadetkov. Barcelona je na stadionu Nou Camp pred štirinajstimi dnevi premagala Inter z 2:0, potem ko je bila italijanska ekipa vso tekmo v podrejenem položaju. Če Barcelona, ki ima po treh tekmah stoodstotni izkupiček, ostane neporažena, si bo že zagotovila nastop v osmini finala.

Liverpool noče politike vpletati v nogomet

Liverpool je na tekmo s Crveno zvezdo v Beograd dopotoval brez Xherdana Shaqirija. Zvezdnik švicarske reprezentance je ostal v Angliji zaradi strahu kluba, saj ne vedo, kakšen sprejem bi mu pripravili srbski navijači. Shaqiri, ki je bil rojen v Giljanu na Kosovu, je na svetovnem prvenstvu letos v Rusiji zmagoviti gol v 90. minuti za Švico proti Srbiji proslavil s prekrižanimi rokami, s katerimi je ponazarjal dvoglavega albanskega orla. Srbija je od Fife zahtevala suspenz za Shaqirija in Xhaka, ki je proslavljal na enak način. Igralca sta bila denarno kaznovana, vsak je moral plačati 8700 evrov kazni.

»Slišali smo govorice, da bi bilo Shaqiriju lahko neugodno v Beogradu. Čeprav sploh ne vemo, kaj bi se lahko zgodilo, želimo biti v Beogradu povsem osredotočeni na nogomet. Mi smo Liverpool, velik evropski klub, in to je edino sporočilo, ki ga prenašamo. Politike ne želimo vpletati v nogomet. Nočemo, da bi kar koli oviralo pripravo ekipe za tekmo, zato Xherdana ni z nami. Odločitev je sprejel z razumevanjem,« je povedal trener Liverpoola Jürgen Klopp.