Vojaška ladja, opremljena s sonarji, je zaznala 22 metrov dolg predmet v globini 32 metrov, potapljači pa že pregledujejo območje, je potrdil predstavnik preiskovalcev. Iz morja bodo poskusili potegniti črni skrinjici, s pomočjo katerih bodo skušali ugotoviti vzrok strmoglavljenja.

Ekipe, ki iščejo ostanke letala, so zaznale objekt, za katerega ocenjujejo, da bi lahko bil ostanek trupa letala. »Verjamemo, da smo določili koordinate, kjer je strmoglavilo letalo,« je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal vodja zračnih enot indonezijske vojske Hadi Tjahjanto.

Minister za promet zahteva pregled varnostnih sistemov

Indonezijska nizkocenovna letalska družba Lion Air je po nesreči odpustila tehničnega direktorja, je danes potrdil izvršni direktor prevoznika Edvard Sirait. Razrešitev je zahteval indonezijski minister za promet Budi Karya Sumadi, ki je zahteval tudi pregled in oceno varnostnih sistemov vseh nizkocenovnih letalskih prevoznikov v državi.

»Nizkocenovniki so potrebni, nič ni narobe z njimi. Gre za to, kako izboljšati varnost,« je dejal Sumadi.

Potniško letalo boeing 737 MAX 8 s 189 ljudmi na krovu je v ponedeljek po 13 minutah leta izginilo z radarjev in strmoglavilo v morje. Nesreče ni preživel noben od 181 potnikov in osmih članov posadke.