Od sezone 1997/1998, odkar so streli v eni tretjini del uradne statistike, so imeli do sedaj največ strelov na gol v eni izmed treh tretjin igralci Dallasa, ki so oktobra lani proti Montrealu zbrali 30 poskusov.

Od 55 strelov je bilo tokrat šest natančnih, med strelce se je vpisalo šest različnih hokejistov, Braydon Point je poleg gola prispeval še dve podaji, Nikita Kučerov in Victor Hedman sta zbrala gol in podajo. Tampa se je z dvema točkama prebila na drugo mesto vzhodne konference, za vodilnim Torontom zaostaja točko. Najuspešnejša ekipa lige je zaenkrat Nashville, ima 14 točk, tri več od Tampe.

Vratar Rittich postavil osebni rekord

Na drugo mesto v ligi bi lahko v nedeljo prišel Anaheim, a priložnosti ni izkoristil, s 4:2 ga je ugnal Buffalo, ki je tako na gostovanju po Los Angelesu ugnal še drugega kalifornijskega predstavnika v ligi. Do točk je prišel po preobratu, saj je zaostajal 0:2, zanj je najbolj zaslužen Kyle Okposo, ki je k zmagi prispeval gol in podajo. Spet se je med strelce vpisal Jeff Skinner, ki je dan pred tem s hat-trickom potopil Kralje Anžeta Kopitarja.

Tudi na tretji nedeljski tekmi so bili uspešnejši gosti, Calgary je v Madison Square Gardnu ugnal New York Rangers. Junak tekme je bil gostujoči vratar David Rittich, s 44 obrambami je postavil osebni rekord. Njegovo delo sta z dvema goloma okronala Johnny Gaudreau in Garnet Hathaway. Calgary je v gosteh Rangers premagal prvič po decembru 2008.