Kot piše spletni portal Široki Brijeg.info, naj bi nekdanji podpredsednik hrvaške nogometne zveze in zagrebškega Dinama v prihodnjem letu prevzel trenutno četrtouvrščeni klub v prvi bosanski nogometni ligi. Bosanski novinarji so informacije dobili od ljudi blizu Mamića, da je nekaj na tem, kažejo tudi fotografije s treninga Širokega Brijega minuli četrtek, na katerih se je fotografiral z aktualnim trenerjem članske ekipe Gocejem Sedlovskim, nekdanjim igralcem Dinama iz Zagreba.

Nekdanji prvi operativec aktualnih hrvaških prvakov je bil junija nepravnomočno obsojen na šest let in pol zapora zaradi finančnih malverzacij ob prestopih Luke Modrića v Tottenham in Dejan Lovrena v Lyon. Pri tem je Dinamo oškodoval za najmanj 15,3 milijona evrov, hrvaški proračun pa vsaj za 1,6 milijona evrov. Kmalu po razsodbi je pobegnil v BiH, natančneje v Medžugorje, a brez aktivnega delovanja v nogometu ni zdržal dolgo. Za novo delovno okolje si je očitno izbral Široki Brijeg, ki ima dobro infrastrukturo, mladinski pogon in žensko ekipo, manjka mu le denar. To težavo bi lahko rešil prav Mamić.

Uprava se resnemu odgovoru izmika

Na pisanje bosanskih in hrvaških medijev, da bo leta 2019 Zdravko Mamić postal vodilni mož Brijega, se je že odzval direktor kluba Stanko Bubalo. »Bilo bi zelo lepo, a vam tega ne morem potrditi. Res je, da se je Mamić s športnim direktorjem Daliborjem Šilićem pogovarjal, a predvsem o prijateljski tekmi z Dinamom, ki jo bomo v čast 70. obletnice kluba odigrali 27. novembra. Zdi se mi tudi povsem normalno, da je Mamića zanimalo, v kakšnem stanju je naša ekipa, saj nam je za trenerja predlagal Sedloskega in nam ga je tudi pomagal prepričati, da se nam pridruži. Ob tem nam je Mamić obljubil, da bo pomagal okrepiti igralski kader v zimskem prestopnem roku,« je novinarjem Sportskih novosti povedal Stanko Bubalo in poudaril, da se oba s Šilićem strinjata, da je Zdravko Mamić prijatelj kluba.

Navijači ga nočejo

Da bi Mamićevo vodenje kluba za Široki Brijeg pomenilo velike spremembe, tako v igralskem kadru kot v nadaljnji politiki kluba, je jasno vsem. Navijaška skupina modrih, združena pod imenom Škripari, se je na družbenem omrežju že ogorčeno odzvala na vse močnejše govorice.

»Klub sramotite s spuščanjem glave in dopuščanjem, da delujete po navodilih nekoga drugega, kot mu v nekem trenutku ustreza. Sramotite nas s tem, da ste v zadnjem času dopustili raznim mešetarjem, da se smukajo okoli našega kluba. Sramotite nas s katastrofalno politiko prestopov igralcev, za katero nihče ne odgovarja. Sramota je, da se ne borite za ideale, za katere bi se morali. Ob tem je žalostno, da na službenih straneh in facebook profilu našega kluba objavljate fotografije, ki niso v ponos Širokega Brijega. Ta bo vedno drugačen klub od drugih, saj mi to hočemo, vprašanje je le, kje ste vi pri vsem tem,« je bil le del neposrednega sporočila navijačev vodstvu kluba, ki jasno kaže, da Zdravka Mamića nočejo niti blizu svojega ljubljenega kluba.

Devetinpetdesetletnik medtem očitno še naprej uživa na begu v Bosni in Hercegovini in se na govorice še ni odzval. Je pa v enem izmed zadnjih intervjujev za srbske medije pojasnil, da bi raje pobegnil v Srbijo, a ker med Hrvaško in Srbijo velja dogovor o izročitvi prebežnikov, ni imel izbire. A glede na zadnje dogajanje mu tudi v BiH ne gre preveč slabo.