Pripravljalno obdobje je bilo po koncu sezone 2016/17, ki jo je v svetovnem pokalu končala s 13 uvrstitvami na odru za zmagovalke in sedmimi zmagami, naslovom prvakinje v smuku na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu in malima kristalnima globusoma za najboljša seštevka sezone v smuku in alpski kombinaciji, neprostovoljno zelo dolgo.

Za najhitrejšo slovensko alpsko smučarko se bo tekmovalni premor sklenil po 621 dneh, 30. novembra, ko jo čaka prvi nastop v svetovnem pokalu, smuk v kanadskem Lake Louisu. Nazadnje je bila na startu v svetovnem pokalu 19. marca lani v Aspnu.

Stari občutki, ki so krasili njene nastope, se že vračajo: »Vedno bolj si zaupam, vedno bolj mi je 'fajn', tako da ne rabim več o vsem razmišljati, kaj moram zdaj narediti, nekatere stvari se tako že dogajajo bolj avtomatsko.«

Kot pravi, konkretnih ciljev ni nikoli imela: »Cilji bodo takšni kot vedno, vsako tekmo na polno, pa bo, kar bo.« Vsaka tekma posebej bo enako pomembna. V Lake Louisu bo cilj, da bi »čimbolj odmislila vse in samo smučala.«

»Tako ali tako je čas največji nasprotnik oziroma največja konkurenca. Res je preteklo že nekaj časa, sama sebi bom največji izziv, ki ga moram premagati. Vsaka tekma zase je najpomembnejša, na vsaki tako je tako kot vedno potrebno pokazati vse. Sproti pa bomo videli, kako in kaj,« napoveduje Štuhčeva, ki se bo v dogovoru s trenerjem Grego Koštomajem sproti odločala, na katerih tekmah bo startala, odvisno od stanja.