Štuhčeva je bila primorana zaradi poškodbe kolena in operacije izpustiti celotno lansko sezono ter je ostala tudi brez nastopa na olimpijskih igrah v Južni Koreji.

Okrevanje je bilo uspešno. Da jo še vedno krasi zmagovalna miselnost in da ji poškodba kolena ni vzela občutkov na snegu, je dokazala na tekmi v El Coloradu, ko je za kar 2,91 sekunde prehitela prvo izzivalko Švicarko Valentine Macheret ter za 3,11 sekunde tretjeuvrščeno Italijanko Anno Hofer.

V tem trenutku kaže, da bo Štuhčeva izpustila veleslalomsko uverturo v novo sezono svetovnega pokala konec oktobra, kar pomeni, da se bo letošnja sezona svetovnega pokala zanjo začela v kanadskem Lake Louisu, kjer se tradicionalno začenjajo preizkušnje v hitrih disciplinah.

Svojo najboljšo sezono v karieri 2016/17 je prav tako začela onstran Atlantika v Lake Louisu z zmagama na obeh smukih ter jo v svetovnem pokalu končala s 13 uvrstitvami na oder za zmagovalke in sedmimi zmagami, naslovom prvakinje v smuku na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu ter malima kristalnima globusoma za najboljša seštevka sezone v smuku in alpski kombinaciji.

V El Coloradu je potekal tudi moški superveleslalom, na katerem je slavil Nemec Manuel Schmid, drugi je bil Srb Marko Vukičević (+0,11), tretje in četrto mesto pa sta osvojila Slovenca Miha Hrobat (+0,15) in Klemen Kosi (+0,21). Tilen Debelak in Martin Čater sta si razdelila šesto mesto, Nejc Naraločnik je bil 26.