Svetovna smukaška prvakinja Ilka Štuhec je nova članica Milkine alpske smučarske ekipe. Ekipe, ki jo je najlepše opisala najboljša slovenska alpska smučarka vseh časov Tina Maze. Črnjanka je kljub športni upokojitvi že enajsto sezono med Milkinimi izbrankami. »Zdi se, kot da v svetovnem pokalu ves čas poteka boj za vstop v Milkino ekipo. Ko si v njej, vidiš, kako zavidljivo te gledajo tekmice,« pravi Tina Maze.

»Ves čas poslušam, kako se moje in sponzorsko ime lepo prekrivata. Po drugi strani v Mariboru slišim, da bom končno povsem vijoličasta. V vsej zgodbi me najbolj zanima, da sem si priborila mesto v močni alpski smučarski druščini, hkrati pa pogledujem izključno proti novi sezoni, v kateri bom imela veliko izzivov. Tako na tekmah svetovnega pokala kot olimpijskih igrah,« pravi Ilka Štuhec. »Za zdaj gredo priprave na novo sezono po načrtih. V Južni Ameriki sem dobro trenirala in ostala zdrava. Nekaj težav imam le s smučarsko obutvijo, a tudi te pospešeno odpravljam.«

Ker je Tina Maze ambasadorka proizvajalca čokolade, je bila Črnjanka na današnji predstavitvi ves čas ob Mariborčanki. Zanimivo je bilo spremljati najboljšo alpsko smučarko vseh časov in najboljšo ta čas, kako skupaj pogledujeta proti objektivom, saj v preteklosti nista gojili prijateljskega odnosa. »Verjamem, da bova lahko zdaj večkrat izmenjali stališča. Odkar sem končala športno pot, zelo rada prenašam izkušnje vsem tistim, ki jih to zanima. Naslova olimpijske prvakinje si ne moreš priboriti z diplomo, tudi naslova svetovne prvakinje in zmag v svetovnem pokalu ne moreš dobiti z izobrazbo. Ilki želim, da bi uspešno nosila novo čelado in da bi bila v preostanku športne poti še tako uspešna, kot je bila v minuli sezoni,« pravi Tina Maze.

V zadnjih dneh se spet veliko govori o Lindsey Vonn, ki pritiska na Mednarodno smučarsko organizacijo, da bi ji za Lake Louise prižgala zeleno luč za nastop v moški konkurenci. Kakšno mnenje imata o tej želji najboljši slovenski alpski smučarki? »Ne opažam, da bi Lindsey tako suvereno zmagovala v ženski konkurenci, da bi si postavljala višje izzive,« je bila kratka in jedrnata Ilka Štuhec, medtem ko je bila Tina Maze zgovornejša: »Lindsey se že več let želi spopasti z moškimi. Na svoji športni poti potrebuje izzive. Za alpsko smučanje je naredila ogromno, hkrati pa intenzivno ves čas dela za lastno promocijo. Želi dokazati, da je močna. Po mojem bi se v moški konkurenci lahko uvrstila med najboljših petnajst, ne verjamem pa, da tudi na zmagovalni oder.«

Poleg novinke Ilke Štuhec bodo del ekipe Milka Ski Stars v novi sezoni še Italijanka Elena Curtoni (od sezone 2011/12), Avstrijki Michaela Kirchgasser (od 2005/06) in Anna Veith (od 2015/16), Tina Maze (od 2007/08), Francozinja Tessa Worley (od 2011/12), Čehinja Šarka Strahova (od 2007/08) in nemški smučarski skakalec Andreas Wellinger (od 2014/15). Nekoč sta bila člana Milkine ekipe tudi Jure Košir in Lindsey Vonn. Američanka je ena redkih alpskih smučark, ki je zapustila močno ekipo, saj je imela v žepu bogatejšo ponudbo Red Bulla. Proizvajalec energijskih pijač ima od alpskih smučarjev v svoji ekipi še Aksla Lunda Svindala. Skandinavec je edini Norvežan, ki lahko nosi ime pokrovitelja na glavi, saj morajo drugi nositi nacionalnega telekomunikacijskega operaterja. S tega naslova je lani nastala afera s Henrikom Kristoffersenom, ki ni smel sprejeti milijonske ponudbe Red Bulla.