KRŠKO – RUDAR, danes ob 17.30, sodnik: Kajtazović

Velenjska zasedba je v minuli sezoni končala kot peta, krška pa dve mesti nižje. A letos ne eni ne drugi na igrišču igra ne steče. Ekipi imata po enajstih krogih vsega 18 točk, kar je toliko, kolikor jih je doslej zbrala tretjeuvrščena Gorica. Tako ne čudi, da sta ekipi povsem na dnu prvenstvene razpredelnice. A tekma med predzadnjimi Velenjčani in zadnjeuvrščenimi Krčani ne bo le dvoboj z začelja prvenstvene razpredelnice, temveč tudi srečanje med ekipama z najslabšo obrambo oziroma napadom. Rudar je doslej prejel že 27 zadetkov oziroma skoraj 2,5 na tekmo, na drugi strani jih je Krško doseglo le pet.

Kljub temu imajo danes oboji razlog za optimizem. Nogometaši trenerja Marjana Pušnika so namreč v minulem krogu doma tudi s pomočjo premiernega prvoligaškega gola Tima Vodeba z 2:1 presenetili Domžale in vknjižili že 180. domačo zmago v slovenskem prvenstvu, medtem ko Krškemu upanje na šele drugo ligaško zmago vliva zadnja predstava v Stožicah, kjer so predvsem po zaslugi izvrstnih obramb vratarja Marka Zalokarja točki odščipnili Olimpiji.

Ekipi sta se sicer doslej v prvenstvu pomerili trinajstkrat. Štirikrat se je zmage veselilo Krško, trikrat Rudar, šestkrat pa sta se moštvi razšli brez zmagovalca.

Verjetni postavi – Rudar: Pridigar, Hrubik, Kašnik, Tomašević, Pušaver, Pušnik, Bolha, Arap, Trifković, Črnčič, Tučić, Krško: Zalokar, Štefulj, Brekalo, Kulinits, Hing, Glover, Ogrinec, Kovačič, Srečković, Volarič, Vukušić, Volaš. Naš namig: 0