»Poslušajmo govore predsednika Xija in skušajmo razumeti njegove misli,« pozove občinstvo voditelj oddaje.

Kitajska komunistična partija je politično misel predsednika Xija pred letom dni na kongresu vpisala v partijski statut, s čimer ga je povzdignila na panteon kitajskih voditeljev ob bok ustanovitelju ljudske republike Mao Zedongu in arhitektu tržnih reform Deng Xiaopingu.

V televizijskemu kvizu udeleženci poslušajo kratke izseke govorov o teorijah komunistične partije in Xijeve misli, hkrati pa odgovarjajo na vprašanja o Xijevem življenju in vzponu na vrh države.

»Predsednika Xija so pri 15 letih poslali iz Pekinga v provinco Shaanxi, da je postal kmetovalec. V tem obdobju je bil zelo vedoželjen. Da bi si izposodil knjigo, je celo prehodil 15 kilometrov. Kakšen je naslov knjige,« je v oddaji med drugim vprašal voditelj.

Eden od udeležencev je hitro, brez obotavljanja odgovoril Faust, občinstvo pa mu je zaploskalo, saj je imel prav.

Znanje je svoja lastna nagrada

Tudi druga vprašanja o Xijevi politični misli in življenju niso predstavljala prevelikega izziva udeležencem.

Sodelujočih ob koncu oddaje sicer ne čaka nagrada, kot je to običajno pri kvizih. Nagrajeni so le z zadovoljstvom, da so prikazali svoje odlično poznavanje predsednika.

Sporočilo oddaje je po oceni BBC jasno, da želi Peking v teh sodobnih časih z "igrifikacijo" širiti svojo propagando in kult osebnosti Xija med ljudstvom.

Na kitajskih družbenih omrežjih pa oddaja ni dosegla želenega učinka, saj se uporabniki iz nje predvsem norčujejo. "Kdorkoli je odgovoril narobe, bi ga poslati na prevzgojo, da bi bil v skladu z zahtevami nove dobe," se je pošalil eden od uporabnikov.