Po odigranem desetem krogu bodo jutri in pojutrišnjem nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi nadaljevali tekmovanje. Derbi bo na razprodanem stadionu Fazanerija, kjer bo Mura gostila vodilni Maribor, ki je povečal prednost pred Olimpijo na šest točk. Ljubljančane po napetem obračunu z Gorico proti Krškemu čaka četrta domača tekma v nizu, Domžale pa bodo poskušale ujeti zmagovito serijo v Velenju. V ponedeljek bosta še tekmi Gorica – Celje in Aluminij – Triglav.

MURA – MARIBORjutri ob 13. uri, sodnik: Kajtazović

Komaj je Maribor proti Rudarju (3:0) izboljšal domačo formo, sta na obzorju že vsaj dva nova izziva. Ni miru, teža vodstva na lestvici pač prinaša pritisk. Maribor je tega vajen, noče pa več biti vajen občutka, kot je izpostavil Darko Milanič, strinjal pa se je tudi Marijan Pušnik, da sodniki prevečkrat delajo napake. Milanič ima pred derbijem z Muro, ki je bil razprodan že v sredo, še druge skrbi. Po izključitvi Mitje Vilerja je prisiljen iskati rešitve še na levem boku ob že tako premešani obrambi. »Čaka nas vroče gostovanje. Ozračje na tribunah, igrišče nekoliko slabše kakovosti,« opozarja. Ante Šimundža je z Muro padel v trdi niz treh porazov. Začelo se je proti Olimpiji, ko je dišalo po točki (0:2), kakršno so črno-beli odnesli iz Ljudskega vrta (0:0). Nato so brez točk ostali še v Celju (1:0) in Kranju (3:0), kjer prav tako niso zabili, ter se znašli pri dnu. Mura bolj kot dobrohoten aplavz potrebuje gole in točke.

Verjetni postavi – Mura: Obradović, Kous, Bošković, Maruško, Šturm, Kouter, Kozar, Lorbek, Karničnik, Bobičanec, Sirk. Maribor: Handanović, Klinar, Uskoković, Ivković, Pihler, Dervišević, Vrhovec, Hotić, Mlakar, Tavares. Naš namig: 2.

RUDAR – DOMŽALEjutri ob 16. uri, sodnik: Glažar

Domžale se prebujajo, lahko zapišemo po remiju v Ljudskem vrtu in visoki zmagi v Posavju. Igralci so dvignili ritem igre in popravili napake iz uvodne četrtine prvenstva, ko so zbrali premalo točk, da bi se vključili v enakovredno igro za prvaka. Rudarju v tej sezoni ne gre nič po načrtih. Velenjčani so bili nebogljeni v Mariboru, zato še vedno zasedajo zadnje mesto v ligi. Če Rudar ne bo začel kmalu zmagovati, mu bodo nasprotniki v boju za obstanek pobegnili.

Verjetni postavi – Rudar: Pridigar, Dedić, Vasiljević, Kašnik, Hrubik, Pišek, Kitek, Arap, Pušnik, Tučić, Radić. Domžale: Milić, Melnjak, Klemenčič, Dobrovoljc, Sikošek, Mujan, Gnezda Čerin, Ibričić, Kirm, Ibraimi, Vuk. Naš namig: 2.

OLIMPIJA – KRŠKOjutri ob 18.15, sodnik: Jug

Olimpija je bila na koncu celo zadovoljna s točko proti Gorici, saj je Lupeta zadel za remi šele v sodnikovem podaljšku. Ljubljančani so imeli pobudo, a se jim je zatikalo v napadu, potem ko so številni streli zleteli mimo vrat. »Veliko smo poskušali tudi preko bočnih položajev in si ustvarili priložnosti, a smo bili premalo natančni. Ko je Gorica povedla, nam je bilo še težje, saj ni enostavno igrati proti defenzivnim nasprotnikom. Sem pa zadovoljen z načinom, kako smo igrali in pritiskali na tekmeca. Čeprav smo zadeli tik pred koncem tekme, prav veliko sreče nismo imeli,« meni ljubljanski trener Zoran Barišić, ki je po treh zmagah vpisal prvi remi. Če ne steče Kronavetru in Vombergarju, je Olimpija sila povprečna ekipa, zato se nasprotniki temeljito pripravijo na ta hip najbolj vroča igralca državnih prvakov. Krško prihaja v Stožice po brodolomu z Domžalami. Prva tekma v Posavju se je končala brez golov.

Verjetni postavi – Olimpija: Ivačič, Bagnack, Ilić, Maksimenko, Jurčević, Putinčanin, Tomić, Črnic, Kronaveter, Suljić, Vombergar. Krško: Zalokar, Štefulj, Ejup, Zakrajšek, Kulinitš, Da Silva, Ogrinec, Srečković, Volaš, Volarič, Vekić. Naš namig: 1.