HZS je sporočila, da je predsedstvo zveze na septembrski seji potrdilo programski načrt dela in sestavo strokovnih štabov slovenskih hokejskih reprezentanc v sezoni 2018/19.

Moško člansko reprezentanco bo vodil selektor Ivo Jan, njegovi pomočniki pa bodo Zettel, trener vratarjev Klemen Mohorič in Dejan Varl kot video analitik. »Mike Zettel je bil moj trener, ko sem igral v Gradcu. Njegov način dela mi je dobro poznan, tako da vem, kaj z njim pridobim v trenerski ekipi,« je svojo odločitev o pomočniku komentiral selektor Jan. V strokovnem štabu bosta za tehnično podporo še naprej skrbela Milan Dragan in Drago Terlikar, fizioterapevta bosta Janez Mikolič in Jure Ferjanič, reprezentančni zdravnik pa Klemen Stražar. Vodja reprezentance je Peter Rožič.

Hokejisti se bodo prvič v sezoni zbrali novembra

V letošnji sezoni se bodo hokejisti prvič zbrali v začetku novembra, ko bo ekipa v Ljubljani opravila dvodnevne priprave, nato pa bo odpotovala v Belorusijo na turnir evropskega izziva z ekipami Belorusije, Francije in Latvije. V drugem reprezentančnem ciklu jih februarja 2019 čakajo priprave na Bledu, nato pa mednarodni turnir v Ljubljani, kjer bodo tekmeci Belorusija, Italija in Madžarska.

Odločilni del sezone se bo za člansko reprezentanco začel sredi aprila, ko bo najprej odigrala prijateljske tekme z Avstrijo, Italijo in Madžarsko. Od 29. aprila do 5. maja pa jo v kazahstanski Astani čaka drugoligaško svetovno prvenstvo, kjer bo v konkurenci Belorusije, Kazahstana, Južne Koreje, Litve in Madžarske iskala vrnitev v elitno skupino svetovnega hokeja.

Strokovni štab ženske reprezentance ostaja v novi sezoni nespremenjen. Glavnemu trenerju Francu Ferjaniču bosta pomagala Boštjan Kos in trener vratark Matej Duh. Zaključne priprave so predvidene takoj po koncu klubskih tekmovanj v drugi polovici marca. Po pripravah bodo hokejistke v začetku aprila nastopile na svetovnem prvenstvu divizije II (skupina A) na Škotskem v konkurenci Avstralije, Mehike, Severne Koreje, Španije in Velike Britanije.