Projekt gradi na novoustanovljenem tekmovanju International Hockey League (IHL) in na regionalni ravni prevzema aktivnosti, ki so povezane z izpopolnjevanjem ne zgolj trenerskega kadra, ampak tudi sodnikov, klubskih delavcev in igralcev. Projekt stremi k dvigu zavedanja o pomenu dobrega upravljanja v športu na vseh nivojih hokejskega ekosistema v regiji in širše, ki je potrebno zato, da se lahko hokejski šport uspešno razvija.

»Odločitev Evropske komisije o dodelitvi finančnih sredstev v višini do 390.410 evrov, katerih del bomo za izvedbo projekta prejeli posamezni partnerji, je izredno dobra novica in velikega pomena za razvoj hokeja v regiji Zahodnega Balkana,« je obvestilo iz Bruslja komentiral predsednik HZS Matjaž Rakovec.

V konkurenci je bilo prijavljenih 509 projektov, slovenska prijava pa se je s 85% vseh možnih točk na koncu uvrstila med 196 uspešnih prijav. »Dejstvo, da projekt HZS in partnerskih hokejskih organizacij iz regije sodi med najobsežnejše, daje opravljenemu delu ekipe z generalnim sekretarjem Dejanom Kontrecem na čelu še poseben pomen,« je še dodal predsednik HZS.