Meteorne vode so poplavile nekaj kleti v Ljubljani, Domžalah, Medvodah, Trbovljah in Brezovici, je razvidno s spletne strani Uprave RS za zaščito reševanje in reševanje.

V Ljubljani je voda zalila podvoz v Šiški, v katerem je obstal avtomobil. Tudi v okolici prestolnice je voda povzročala težave. Ihanski gasilci so posredovali v naselju Brod v občini Domžale, kjer so izčrpali 117 kubičnih metrov meteorne vode.

V občini Slovenske Konjice je močan veter na cesto Zbelovo-Jernej pri Ločah podrl drevo, ki so ga delavci pristojnega podjetja že odstranili in sprostili promet. V občini Polzela je na cesto Polzela-Velenje voda nanosila kamenje in skale, ki so jih delavci cestnega podjetja že odstranili.

Na okopih v Celju je močan veter razkril ostrešje objekta, ki je v fazi prenove. Celjski poklicni gasilci so objekt začasno prekrili s folijo.

Po podatkih oddelka za hidrološke napovedi na agenciji za okolje je v jutranjih urah hitro in močno narasla reka Medija, ki se trenutno razliva na izpostavljenih mestih. Njen pretok se je na postaji Zagorje ustalil, vendar lahko Medija v naslednjih urah ponovno nekoliko naraste, so navedli na agenciji.

Razlivanja hudourniških vodotokov so dopoldne možna tudi drugod v osrednjem, zahodnem in južnem delu države.

Agencija RS za okolje je v nedeljo izdala opozorilo, da bi lahko danes zjutraj močnejši sunki severnega vetra ponekod v severni in severovzhodni Slovenije presegli hitrost 70 kilometrov na uro.

Tekom dneva se bo zjasnilo

Danes dopoldne naj bi nevihte od severa postopoma ponehale. Sredi dneva se bo zjasnilo, popoldne pa bo že povsod večinoma sončno. V prihodnjih dneh bo jasno in topleje.