Sendvič je sestavljen iz štirih glavnih komponent. Največ dela – pa čeprav le kakšnih 10 minut – je priprava paradižnikove omake, ostale komponente pa lahko kupite že narejene kar v trgovini. Sendvič je sestavljen iz:

- kruha – pripravite ga lahko z doma narejenim ali pa ga kupite v trgovini.

- pesta – v vsaki trgovini lahko najdete zeleni pesto ali pa ga naredite doma.

- kremaste paradižnikove omake – enostavno omako pripravite doma v približno desetih minutah in tako je dobra, da jo lahko uporabite tudi za kaj drugega!

- mocarele – da bo sendvič bolj stabilen, uporabite mocarelo, ki jo prodajajo v kosu, saj so male mocarela kroglice preveč nestabilne in bodo med peko spolzele iz sendviča.

Preden si pogledate, kako ta sendvič pripraviti, pa si shranite še nekaj odličnih idej za pripravo sendvičev:

- Poletni sendvički s skuto, rukolo in breskvami

- Pisan grški sendvič s humusom, avokadom, feto in papriko

- Mega družinski piščančji sendvič

- Sendvič Ostanko z zdravo zeljno solato

- Sendvič z zelenjavo, sirom in tunino

Paradižnikove omake bo za pripravo enega sendviča preveč, a brez skrbi. Uporabite jo s testeninami, njoki ali pa s kakšno mesno jedjo. Resnično je dobra in raznolika!

Pa dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!

RECEPT

SESTAVINE (za 1 sendvič):

Sestavine za kremno paradižnikovo omako (za vsaj štiri sendviče!):

1 pest češnjevih paradižnikov

2 stroka česna

1 kos masla

sol

poper

1/2 žličke suhe bazilike

Ostale sestavine:

2 kosa kruha

1 zvrhana žlička zelenega pesta

3 kosi mocarele

maslo

PRIPRAVA

Najprej pripravite paradižnikovo omako. Češnjevce razpolovite, nato pa jih stresite v suho ponev. Ko se začnejo mehčati, dodajte košček masla, sesekljan česen, malo soli in popra ter baziliko.

Premešajte in kuhajte še toliko časa, da se naredi kremasta omaka.

Nato sendvič sestavite. Na kos kruha namažite malo masla, nato pa ga obrnite in na drugo stran namažite še pesto. Na pesto razporedite mocarelo, nato pa na vrh dajte še 2 žlički paradižnikove omake.

Na paradižnikovo omako položite drug kos kruha, nato pa zunanjo stran namažite še z nekaj masla.

Sendvič previdno postavite na suho ponov in jo pokrijte.

Počakajte nekaj minut, da se kruh popeče, mocarela pa začne topiti. Nato pa sendvič previdno obrnite in pecite še kakšno minuto ali dve. Sendvič previdno vzemite iz ponve, ga narežite na polovico in takoj postrezite.