Ocvrti jajčevci so nekaj najboljšega! Na zunaj so lepo hrustljavi, na noter pa čudovito mehki. Če jajčevcev oz. malancanov še ne poznate dobro, je ravno ta jed tista, ki bo prebila led pri spoznavanju te čudovite zelenjave. Ko pa se boste v jajčevce zaljubili, pa pripravite še curry z jajčevci, kremno omako z jajčevci, pico iz jajčevcev, solato z jajčevci in zvitke iz jajčevcev. Možnosti je veliko!

Pa še en čudovit razlog za pripravo: ker jih spečete v pečici, se izognete vsem packanju s segrevanjem olja in se izognete mastnim in odbijajočim jajčevcem.

Pomembne informacije glede priprave jajčevcev v pečici:

jajčevce narežite na približno enako debele rezine, da se bodo enakomerno spekle

jajčevce lahko po želji pred paniranjem še posolite in pustite, da se izcedijo, a res ni nujno

jajčevce spanirajte v moki, jajcu in drobtinah

k drobtinam lahko po želji dodate še malo sveže naribanega parmezana, da bo skorjica še boljša

k drobtinam lahko dodate origano, baziliko ali suho dišavnico po želji

Jajčevce lahko pokombinirate kakor želite, nekaj idej pa najdete v nadaljevanju.

Jajčevce pokombinirajte s:

polento po primorsko

coleslaw zeljno solato

kremno špinačo

krompirjevo solato

Če želite, lahko na enkrat pripravite več paniranih jajčevcev in jih imate na voljo za več obrokov. Za oceno - iz enega večjega jajčevca dobite 4 obroke.

Pa dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!

RECEPT

SESTAVINE (za 4 osebe):

1 srednje velik jajčevec

2 jajci

3 žlice moke

3 žlice drobtin

1/2 žličke origana

sol

poper

olje

PRIPRAVA

Jajčevce narežite na centimetrske rezine. Jajci razžvrkljajte in posolite ter popoprajte. Drobtinam dodajte origano. Jajčevce spanirajte – vrstni red je moka, jajce, drobtine.

Jajčevce pokapajte z oljem, potem pa položite na pekač (po želji tudi na rešetko, postavljeno na pekač) obložen s papirjem za peko in pecite približno 30 minut v pečici ogreti na 190 stopinj Celzija.