»Glede na to, kako so ga napadli, bi moral zavzeti bolj jasno stališče in Mesuta Özila bolj zavarovati,« je Grindel dejal v pogovoru za časnik Bild am Sonntag in dodal: »Žal mi je, da je imel občutek, da ga je DFB zapustila.«

Prvi mož nemške zveze je še enkrat poudaril, da po njegovem mnenju ne držijo Özilovi očitki, da je bil deležen diskriminacije zaradi fotografiranja s turškim predsednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, kar je v Nemčiji pred svetovnim prvenstvom v Rusiji dvignilo precej prahu. Kot enega od razlogov za slovo je namreč nekdanji nemški reprezentant navedel, da so se do njega v zvezi obnašali diskriminatorno: »V očeh predsednika Grindla in njegovih pomočnikov sem Nemec, če zmagamo, če pa izgubimo, pa ...« je kot razlog med drugim zapisal nogometaš, ko se je odločil za slovo od izbrane vrste.

Grindel ne namerava odstopiti

Grindel je v pogovoru za časnik dejal, da bi raje videl, če bi nogometaš o teh težavah in odzivih spregovoril pred SP. A je obenem pripomnil, da to ni bilo mišljeno kot kritika, prav tako se ni spuščal v oceno športnih dosežkov Özila in soigralcev na mundialu, kjer je Nemčija z izpadom po predtekmovanju dosegla najslabši izid v zadnjih 80 letih.

»Zame je bilo vedno samoumevno, da zmagujemo skupaj in tudi izgubljamo skupaj. Absurdno bi bilo, če bi za neuspeh obtožili samo enega igralca,« je dejal predsednik DFB. Dodal je, da kljub neuspehu Nemčije na SP ne bo odstopil s položaja, saj ima dovolj podpore med člani zveze in regionalnimi nogometnimi zvezami.