Atletski šampion je dobil priložnost, da pokaže svoje nogometne sposobnosti pri avstralskem prvoligašu Central Coast Mariners. V klubu upajo, da ga bodo s treningi pripravili že na začetek sezone 2018/2019, ki se bo pri njih začela konec oktobra, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Bolta, odetega v šal Marinersov, je na sydneyjskem letališču pričakala množica novinarjev, katerim je povedal, da bo dal vse od sebe, da bo lahko zaigral v prvi ligi.

Na vprašanje, ali gre zgolj za potegavščino, je 31-letnik odgovoril, da ima resne namene. »Odkar sem končal atletsko kariero govorim, da bi rad igral nogomet in vem, česa sem sposoben. Hvaležen sem klubu Mariners za priložnost in vesel sem, da lahko za zdaj Avstralijo kličem dom.«

Bolt ne bo deležen poseben obravnave

Čeprav je osemkratni olimpijski prvak in najhitrejši človek na svetu, je priznal, da je živčen, vendar pravi, da je veliko bolj vznemirjen.

Predsednik kluba Shaun Mielekamp je bil jasen, da Bolt ne bo deležen posebne obravnave, vseeno pa bodo zagotovili več varnostnikov in trening prestavili na večje prizorišče, ki bo lahko gostilo vse navijače, ki bodo želeli videti Bolta.

Mielekamp je dodal, da si tudi Bolt ne želi posebne obravnave in da je v Avstralijo prišel zaradi pravih razlogov.

Najboljšega spinterja vseh časov prvi trening v klubu Mariners, ki se nahaja v kraju Gosford, 75 kilometrov iz Sydneyja, čaka v torek.