Derbi med Chelseajem in Arsenalom, ki je predvsem v prvem polčasu postregel z odličnim nogometom, se je končal z izidom 3:2 za Chelsea.

Arsenal izničil zaostanek z 0:2

Nogometaši iz modrega dela Londona so povedli v 9. minuti, ko je zadel Pedro. Arsenal je želel hitro izenačiti, imenitno priložnost je zapravil Aubameyang. Po pregovoru kdor ne da dobi, je na drugi strani prednost povišal Alvaro Morata. Domači so se prehitro zadovoljili z vodstvom in Arsenal je prevzel pobudo v igri. Po številnih zapravljenih priložnostih so v 37. minuti vendarle zadeli. Zaostanek je znižal Henrik Mchitarjan. Še pred odmorom pa je semafor kazal 2:2, po podaji Mchitarjana je zadel Alex Iwobi.

Drugi polčas bolj umirjen

Tempo igre je v drugem polčasu malo padel. Trenerja sta opravila vse zamenjave, ki sta jih imela na voljo. Srečnejši pa je bil strateg Chelseaja, Maurizio Sarri, ki je na začetku tekme na klopi pustil prvega zvezdnika ekipe Edena Hazarda. Ta je v igro vstopil v 61. minuti, v 81. pa se je izkazal z asistenco za odločilni zadetek, ki ga je zabil Marcos Alonso.