Vodite edino morsko ribogojnico v Sloveniji. Kako to, školjkarjev je veliko več?

Osnovna ideja mojega očeta Uga je bila ta, da bi v Piranskem zalivu naredil umetne podvodne grebene. Ker je bil potapljač, je opazil, da so začele nekatere ribe izginjati iz našega morja. Brancini so se od nekdaj hodili razmnoževat v območje solin. To je bil tudi eden od razlogov, zakaj smo se odločili za gojenje brancinov in ne orad, rombov… Drugi razlog je ta, da Slovenci pojemo zelo malo rib in smo hoteli trgu ponuditi nekaj dobrega. Nekaj let, preden smo začeli, sta bili v

Prebrali ste manjši del članka,
če želite nadaljevati z branjem, se morate prijaviti, registrirati ali naročiti.

Registrirajte se povsem brezplačno - vsak mesec imate poleg vseh odprtih vsebin brezplačni dostop do 4 zaklenjenih člankov na spletnem portalu Dnevnik.si ter v mobilni aplikaciji Dnevnik.si.

NAROČI SE PRIJAVI SE

Še niste registrirani? Registrirajte se tukaj.