V središču prestolnice so v ponedeljek ob šestih popoldne v stanovanju starejšega para našli hudo poškodovano 85-letno Ljubljančanko in truplo 87-letnega Ljubljančana. Družinski tragediji na Prulah naj bi botrovale zdravstvene težave, stanje ranjene 85-letnice pa naj bi bilo kritično.

Hude poškodbe glave

Policisti so bili najprej obveščeni o samomoru 87-letnika. »Na kraj so bili napoteni policisti, ki so ugotovili, da je 87- letni moški storil samomor v svojem stanovanju, prav tako pa so v stanovanju našli poškodovano 85-letno žensko,« je o nesrečnem dogodku povedala Maja Ciperle Adlešič z ljubljanske policijske uprave. Izkazalo se je, da je šlo pri hudih poškodbah glave 85-letnice za posledice nasilnega dejanja, tako da so ogled stanovanja prevzeli kriminalisti ob prisotnosti preiskovalnega sodnika, tožilke in zdravnika inštituta za sodno medicino.

Več udarcev s topim predmetom

»Z ogledom in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 87-letni moški storil samomor, pred tem pa je s topim predmetom in z več udarci poskušal vzeti življenje tudi 85- letni zakonski partnerici. Slednja je bila odpeljana v ljubljanski univerzitetni klinični center, kjer se zdravi za hujšimi poškodbami glave,« so še pojasnili na ljubljanski policijski upravi, kjer sicer poudarjajo, da preiskava še ni zaključena. Dejanje pokojnika so zaenkrat kvalificirali kot poskus umora, preverili pa bodo tudi vse okoliščine samomora. Neuradno naj bi bil povod za tragedijo slabo zdravstveno stanje zakoncev in s tem povezane težave.