Po nezanimivem začetku, ko se je tekma odvijala pretežno na sredini igrišča in so imeli rahlo pobudo južnokorejski nogometaši, je v 18. minuti po dobri akciji Marcusa Berga in kapetana Andreasa Granqvista zapretila Švedska, vendar je obramba prestregla ključno podajo. Slabi dve minuti kasneje so imeli Skandinavci izjemno priložnost, Bergu pa je Cho Hyun-Woo z odlično obrambo preprečil vodilni zadetek. Po kotu je sledila še priložnost Pontusa Janssona z glavo, a znova neuspešno.

Južna Koreja je v nadaljevanju vendarle zaigrala bolje in se otresla pritiska, a v prvem polčasu proti švedskim vratom sploh ni sprožila strela. Švedi so zadnjih pet minut polčasa znova povsem prevladovali, a žoge nikakor niso mogli spraviti v mrežo nasprotnika, tako da so nogometaši na odmor odšli z rezultatom z začetka tekme.

Videotehnologija vnovič priskočila na pomoč

V 52. minuti so proti vratom Robina Olsna prvič na srečanju vendarle sprožili Južno Korejci, Koo Ja-Cheol je po predložku v šestnajsterec meril v zunanji del mreže ob desni vratnici. Na drugi strani je sledila priložnost Ola Toivonena, ki je z glavo meril preveč po sredini.

Tekma se je nekoliko razživela, v obrambi obeh ekip je prevladovala čvrsta igra. Južna Koreja je imela na voljo dva zaporedna kota, ki sta bila hkrati prva na srečanju, vendar uigrane akcije niso bile uspešne. Švedi so bili še naprej bolj nevarni za gol, po nespametnem štartu Kim Min-Wooja pa so po VAR odločitvi imeli odlično priložnost z bele točke. Odgovornost je prevzel kapetan Granqvist in v 65. minuti zadel za 1:0.

Južna Koreja se je sicer v nadaljevanju poizkušala vrniti v srečanje in izenačiti, a je bila razlika v kakovosti vendarle prevelika. Edino situacijo, iz katere bi lahko izenačili, je v sodnikovem dodatku zapravil Hwang Hee-Chan, ko je nepokrit z glavo s kakšnih desetih metrov krepko zgrešil.

Švedska : Južna Koreja