S tekmo med Švedsko in Južno Korejo bo končan prvi krog v skupini F, medtem ko bodo danes na delu vse štiri reprezentance iz skupine E.

Skupina F, danes ob 14. uri: Švedska – J. Koreja

Čeprav kontroverznega švedskega zvezdnika Zlatana Ibrahimovića ni več v reprezentanci, je vseeno prispel v Rusijo in sporočil: »Prvenstvo brez mene nima smisla.« Švedska se je na prvenstvo pripravljala tudi s psihologom. V svojih vrstah nima niti enega igralca iz domače lige, kar se na velikih tekmovanjih doslej še ni zgodilo.

Verjetni postavi – Švedska: Olsen, Augustinsson, Granqvist, Lindelöf, Lustig, Forsberg, Ekdal, Larsson, Claesson, Berg, Toivonen. Južna Koreja: Seung-gyu, Yong, Hyun-soo, Jeong, Chul, Woo-young, Sung-yueng, Jae-sung, Heung-nin, Hee-chan, Shin-wook.

Skupina G, danes ob 17. uri: Belgija – Panama

Belgijci z nadarjeno generacijo spadajo med tihe favorite turnirja v Rusiji, medtem ko bo Panama doživela veliki debi na največjem nogometnem tekmovanju. »Imam privilegij, da lahko treniram tako ambiciozne igralce, ki niso zgolj talentirani, ampak slovijo po tehničnem znanju. Moja naloga je, da jim na igrišču namenim najboljše položaje, da bodo lahko pokazali svoje znanje,« pravi belgijski selektor Roberto Martinez.

Verjetni postavi – Belgija: Courtois, Vertonghen, Boyata, Alderweireld, Carrasco, Witsel, Bruqne, Meunier, Hazard, Lukaku, Mertens. Panama: Penedo, Murillo, Machado, Torres, Escobar, Ovalle, Avila, Godoy, Gomez, Barcenas, Torres.

Skupina G, danes ob 20. uri: Tunizija – Anglija

Osem let mineva od zadnje angleške zmage na svetovnih prvenstvih. V Južni Afriki je z 1:0 premagala ravno Slovenijo. Selektor Gareth Southgate je osvežil moštvo, Tunizijci pa načrtujejo presenečenje z organiziranim branjenjem svojih vrat.