Nemčija se je lovila ob začetnem naletu Mehike, po kotu v 2. minuti je bil ob čudnem posredovanju nemške obrambe dovolj priseben Manuel Neuer in se vrgel po prosto žogo. Nemci so bili na drugi strani kmalu v priložnosti prek utekajočega Tima Wernerja, ki je zgrešil iz težkega položaja z desne strani.

Prvo priložnost za mehiško vodstvo je v 18. minuti zamudil Chicharito, ki se iz dobre situacije na začudenje soigralcev sploh ni odločil streljati. Prav kmalu bi se Mehiki lahko to maščevalo, ko je le par minut kasneje Werner sprožil iz obrata, a vratar Guillermo Ochoa večjih težav vseeno ni imel.

Tekma se je nadaljevala v podobnem tempu, z izmeničnimi priložnostmi na obeh koncih igrišča. Nemci so imeli veliko težav z močnim pritiskom nasprotnika po celem igrišču, preglavice pa jim je povzročala tudi hitra mehiška napadalna linija, ki je pogosto pretila iz (pol)protinapadov. Po enem teh je v 35. minuti Severnoameričane v vodstvo popeljal Lozano, ko je zadel ob desni vratnici nemočnega Neuerja.

Medla nemška ofenziva v drugem polčasu

Nemčija bi lahko hitro izenačila po prostem strelu Tonija Kroosa, a je Ochoa posredoval dovolj dobro, da je žoga zadela prečko. Mehičani so tako na odmor odšli z minimalno prednostjo, v nadaljevanju pa so Nemcem prepustili pobudo, a ti nikakor niso uspeli prebiti njihove obrambne postavitve, tako da so bili nevarni predvsem iz polpriložnosti.

Iz ene teh je Kroos v 76. minuti po povratni podaji z roba kazenskega prostora meril ob levi vratnici, je pa bil Ochoa na žogi. Priložnost za izenačenje je imel le še rezervist Julian Brandt, ki je kmalu po vstopu iz polvoleja minuto pred koncem rednega dela zadel zunanji del desne vratnice. Ob 20.00 sledi še tekma med Brazilijo in Švico.

Nemčija : Mehika