V zadnjem dejanju svoje aktivne kariere je Uroš Zorman osvojil svoj 15. državni naslov, potem ko je minuli konec tedna s svojim klubom Vieve Kielce v finalni tekmi premagal Wislo Plock. Po končani tekmi je Zorman na svojem instagram profilu zapisal: »To je to, hvala vam za vse«.

Svojo odločitev je komentiral tudi za časnik Delo, kjer je dejal, da se je težko posloviti od aktivnega igranja, saj se v zadnjih letih, ko so mu prizanesle tudi poškodbe, še vedno počiti dovolj dobro pripravljen za igranje na vrhunski ravni. »Naposled je vendarle prevladal razum, enkrat je treba reči konec, bolje zdaj, ko sem še cel, kot da bi se zgodila hujša poškodba. Z vodstvom kluba smo našli kompromis,« je povedal 38-letnik, ki bo v prihodnji sezoni opravljal vlogo pomočnika trenerja v svojem zdajšnjem klubu.

Želja po vodenju slovenske reprezentance

Čeprav šele vstopa v novo vlogo, si Zorman postavlja visoke cilje. Prepričan je namreč, da se bo odlično znašel na novem položaju, kjer bo njegov mentor nekdanji vrhunski rokometaš Talant Dušebajev. V poljskem klubu bo z nasveti pomagal še dvema slovenskima rokometašema – Dejanu Bombaču in Blažu Jancu, v nadaljevanju trenerske kariere pa ne izključuje možnosti vodenja slovenske reprezentance.

Za Slovenijo zbral rekordnih 225 nastopov

Zorman je svojo profesionalno šport začel pri Slovanu. V svoji karieri je branil še barve Prul 67, Ademar Leona, Celja Pivovarne Laško, Ciudad Reala in Kielc. Osvojil je 15 državnih naslovov in štiri evropske. Svojega prvega je osvojil v dresu Celja, kjer je bil pomemben del takratne uspešne zgodbe. Državne naslove je osvajal v Sloveniji (5), na Poljskem (7) in v Španiji (3). Velik pečat je pustil tudi v slovenski izbrani vrsti, kjer je zbral rekordnih 225 nastopov. Največji reprezentančni uspeh je dosegel leta 2004, ko je na domačem prvenstvu postal evropski podprvak.