Zaradi velikega zanimanja gledalcev so v Rdeči dvorani namestili še dodatno tribuno, objekt pa je bil poln do zadnjega kotička. Edina lepotna napaka je bila prodaja vstopnic, kajti pred dvorano je delala le ena blagajna, pred katero se je nabrala dolga vrsta, posledično pa je del gledalcev zamudil začetek tekme. Selektor Denič se je odločil za šestnajsterico, ki je zmagala v Švici, čeprav je sprva pogled na zapisnik dajal drugačno sliko. V zapisniku je bil namesto Marka Bezjaka naveden Staš Skube, a je bilo jasno, da gre za napako. Bezjak (včeraj je doživel rokometnega abrahama – 50. nastop v reprezentanci) se je namreč ogreval, napako pa so popravili z novim zapisnikom.

Na jubilejni, deseti medsebojni tekmi Slovenije in Ukrajine (do včeraj šest zmag in trije porazi Slovencev) se je prvič zaiskrilo v šesti minuti, ko je prišlo do splošnega prerivanja igralcev, z dvominutnima izključitvama pa sta najkrajšo odnesla Zorman in Onufrijenko. Po dobrih desetih minutah so gostitelji že vodili s 5:1, najvišjo prednost pa so si predvsem po zaslugi fantastičnega Škofa (13 obramb v prvem polčasu) priigrali v 21. minuti, ko je bilo 11:5. Domača obramba je bila trdna kot kitajski zid, zato je moral v 24. minuti orjak Ševeljev z igrišča po nov dres, saj je imel starega povsem raztrganega od boja na šestmetrski črti. Dve minuti pozneje je poškodovani reprezentant Uroš Bundalo, ki je sedel ob robu igrišča, malce zadržal odbito žogo in gostujočemu igralcu Žuku se je »snelo«, zato je prišlo do prerivanja, isti igralec pa je tik pred koncem polčasa boksarsko nokavtiral Skubeta.

Med polčasoma je Staš Skube izročil dve donaciji, ki so ju slovenski reprezentanti zbrali v dobrodelnih akcijah. Za akcijo Podari malico so zbrali 1320 evrov, za nekdanjega reprezentanta Nenada Stojakoviča, ki zaradi hude okvare hrbtenice kmalu odhaja na tvegano operacijo v Brazilijo, pa 1650. Po ofenzivi na začetku drugega polčasa (delni izid 6:1 v slabih sedmih minutah) je Slovenija prvič povedla s plus deset (21:11) in zmagovalec je bil odločen. Le nekaj minut zatem je Ševeljev od zadaj v glavo udaril Gabra, ki je za trenutek izgubil živce, a je prek celega igrišča pritekel Denič in ga umiril.

Na tekmi, ki je bila ves čas na robu incidenta, je bilo le še vprašanje časa, kdaj bo počilo. Nemočni in frustrirani Ukrajinci so v 46. minuti poskrbeli za škandal in vsesplošni pretep. V kotu igrišča so pele pesti, udarci so padali kot po tekočem traku, bilo je veliko prerivanja in grdih besed, Ševeljev pa je pograbil stol in z njim napadel Puclja. Po nekajminutni prekinitvi sta rdeča kartona dobila Ševeljev in Miha Žvižej zaradi udarjanja, ko se je vse umirilo, pa še Zorman zaradi predolgega jezika. Ukrajinski selektor Andrej Portnoj je sprva želel svoje igralce potegniti z igrišča v garderobo, a se je le pomiril in tekma, na kateri je najvišja prednost nekajkrat znašala 14 golov, se je nato končala na športen način.

»Dogovorili smo se, da bomo igrali obrambo na robu pretepa in res smo se tudi stepli. Takšen ritem smo nabili Ukrajincem, da so bili nebogljeni. Do izraza so prišli naša hitrost, kakovost, daljša klop, njihova višina in teža pa nista uspeli več dohajati našega ritma. Na koncu je bila razlika že kar nekoliko previsoka,« je dejal junak Gorazd Škof. Brežičan je zbral 18 obramb v dobrih 48 minutah, v šali pa je še dodal: »Moji Brežičani se že pripravljajo na potovanje v Katar. Mogoče jim bo kašen šejk pomagal s kakšnim evrom, da bodo pokrili stroške.« Navdušen je bil tudi kapetan Uroš Zorman: »To je bila rokometna jagoda na torti. Gledalci so poskrbeli za fantastičen rokometni praznik in na njenih krilih smo pojedli Ukrajince. Pri nas so se kopičila čustva in pritisk, črn oblak je bil nad nami, proti Ukrajincem pa smo vse to izlili iz sebe. Morali smo pa jim tudi pokazati, kdo je gospodar na igrišču v Sloveniji. Že nekajkrat med tekmo sem dejal, da če se ne bodo umirili, se ne bo zanje dobro končalo. Želeli so biti frajerji, a so jih dobili po glavi. Mislim, da je pravilno, da se je to zgodilo in da smo tudi glede tega pokazali, da smo pravi kolektiv.«

Skupina 3, 6. (zadnji) krog: Luksemburg – Švica 23:28 (14:13), Slovenija – Ukrajina 35:23 (15:10), končni vrstni red: Slovenija 10, Ukrajina 9, Švica 5, Luksemburg 0.