Kanadski teniški igralec Denis Šapovalov je lani izgubil v prvem krogu kvalifikacij za nastop na Rolandu Garrosu. Poraz za tedaj 18-letnega mladeniča ni pomenil nič tragičnega. Kaj vse se je zgodilo v naslednjem letu, pa presega povprečen teniški razvoj. Šapovalov se je namreč leto kasneje vrnil v Pariz v velikem slogu. Dokazuje, da je ob Nemcu Aleksandu Zverevu, ki je danes v petih nizih strl odpor Srba Dušana Lajovića, igralec prihodnosti. Po prepričljivi zmagi v uvodnem krogu proti izkušenemu Avstralcu Johnu Millmanu se bo kanadski najstnik danes pomeril z Nemcem Maximilianom Martererjem. Šapovalov bo nosil breme favorita, kar se mu bo v nadaljevanju športne poti vse večkrat dogajalo.

»Pred sezono sem rekel svoji ekipi, da želim igrati veliko dvobojev na pesku. Poslušal sem očitke, da mi ta podlaga ne ustreza. Vem, da imam še rezerve. Moji cilji so, da čez dve leti osvojim pokal zmagovalca Roland Garrosa,« je odločen Denis Šapovalov, ki priznava, da je veliko ur posvetil preučevanju igre najboljšega igralca na pesku vseh časov, s katerim bosta lahko prekrižala loparje v osmini finala.

Danes se je končala pravljica Marca Trungellija, srečnega poraženca, ki je po izpadu v kvalifikacijah odpotoval na turnir v Barcelono. Ko je v Kataloniji prejel obvestilo, da lahko kot osmi srečni poraženec tekmuje v prvem krogu Roland Garrosa, je naložil v avto babico, mamo in brata ter se odpravil na deseturno popotovanje v Pariz. Argentinec je v prvem krogu premagal Avstralca Berdarda Tomića, danes pa je moral priznati premoč Italijanu Marcu Cecchinatu. Trungelli je z uvrstitvijo v drugi krog zaslužil skoraj 80.000 evrov. »Za mano je nepozabna izkušnja. Še nikoli v življenju nisem zbudil toliko medijske pozornosti. Res je bilo lepo,« je priznal Marco Trungelli, medtem ko je njegova 89-letna babica Daphne po pričevanju doživljala ene svojih najlepših življenjskih trenutkov. Prepričljivo se je v šestnajstino finala uvrstil tudi Novak Đoković. Srb je potreboval dobre tri ure, da je s 7:6 (1), 6:4, 6:4 premagal žilavega Španca Jaumeja Munarja. Đoković se bo jutri pomeril s Špancem Robertom Bautisto Agutom.