Dalila Jakupović ni izkoristila izjemne priložnosti, da bi se v prvem nastopu med posameznicami na enem štirih največjih teniških turnirjev prebila v drugi krog. Slovenska igralka (121. na svetu) je morala v 71 minutah s 3:6, 4:6 priznati premoč Španki Georgini Garcii Perez (219.). Tekmica je bila boljša v odločilnih trenutkih, saj je rešila šest od sedmih priložnosti za odvzem servisa, medtem ko je slovenska igralka rešila eno od štirih. Dalila Jakupić bo prejela lepo denarno nagrado, ki za poraz v prvem krogu znaša 40.000 evrov.

Španec Rafael Nadal je v uvodnem dvoboju nepričakovano naletel na trdoživega tekmeca. Italijan Simone Bolleli je prvega igralca sveta z »rafali« z obeh strani nekajkrat spravil v obup, dvoboj pa je bil prekinjen zaradi dežja. Osemdeseta posamična zmaga Nadala na pariškem pesku bo morala še malce počakati. Uspešna sta bila tudi Novak Đoković in Dominic Thiem. Srb je v treh nizih s 6:3, 6:4, 6:4 in dobrih dveh urah strl odpor Brazilca Rogeria Dutra da Silve, Avstrijec pa v 106 minutah s 6:2, 6:4, 6:1 Belorusa Iljo Ivaška. Da je nekdanji zmagovalec Stan Wawrinka izgubil v prvem krogu, niti ni presenetljivo. Švicar je z 2:6, 6:3, 6:4, 6:7 (5), 3:6 priznal premoč Špancu Guillermu Garcii Lopezu. »Nisem imel najboljšega dne, a tudi najslabšega ne. Bil sem preveč umirjen, kar se večkrat ne konča najbolje. Toda ob koncu dneva je najpomembneje, da sem zmagal in napredoval,« pravi Novak Đoković.

V ženskem delu turnirja je bilo za zdaj več presenečenj. Včeraj je največje pripravila 22-letna Čehinja Katerina Siniakova, ki je za prvo zmago na Roland Garrosu v karieri premagala Belorusinjo Viktorio Azarenko, nekdanjo prvo igralko sveta in zmagovalko dveh turnirjev največje četverice. Stežka pa si je uvrstitev v drugi krog priborila Petra Kvitova. Čehinja je v treh nizih s 3:6, 6:1, 7:5 strla odpor Paragvajke Veronice Cepede. »Vedela sem, da me čaka težka tekmica, ki je odlična na peščeni podlagi. Kljub temu nisem pričakovala, da bom za zmago potrebovala več kot dve uri. No, važno je, da sem napredovala,« je po dvanajsti zaporedni zmagi na pesku povedala Petra Kvitova. Dvakratna zmagovalka Wimbledona meseca maja sploh še ni doživela poraza, osvojila pa turnirja v Pragi (pez posamičnih zmag) in Madridu (šest). »Res je, v odločilnih trenutkih sem bila precej agresivna. Nisem namreč želela čakati na napako nasprotnice, temveč jo v njo prisiliti. V nasprotnem primeru bi lahko igrali odlični niz do 15, kar bi obema pobralo veliko moči,« je pojasnila Kvitova, ki jo jutri čaka zadnji majski dvoboj, in sicer proti španski kvalifikantki Lari Arruabarenni Vecini.