Najboljša slovenska teniška igralca Aljaž Bedene in Polona Hercog sta letošnje nastope na Rolandu Garrosu, drugem turnirju največje četverice v sezoni, končala v uvodnem krogu. Oba, tako kot v ponedeljek Dalila Jakupović, brez dobljenega niza. Bedeneta je premagal Urugvajec Pablo Cuevas, ki je na svetovni lestvici 75., torej devet mest slabši od Ljubljančana. Od Hercogove pa je bila po 128 minutah s 6:4, 7:6 (1) boljša Rusinja Anastazija Pavljučenkova, 28. nosilka najmočnejšega peščenega turnirja. Štajerka je v drugem nizu pri zaostanku s 4:5 rešila zaključno žogico, povedla s 6:5, a bila v podaljšani igri brez moči. V nadaljevanju turnirja se bodo kar štiri slovenske igralke merile v igri dvojic. Vse – Andreja Klepač, Polona Hercog, Dalila Jakupović in Katarina Srebotnik – s tujimi partnericami.

Rafael Nadal je 80. posamično zmago na poti do enajste pariške lovorike dosegel težje od pričakovanj. Simone Bolleli se je izkazal za trdoživega tekmeca, ki ga je prvi igralec sveta premagal šele po treh urah ter zaradi vremenske prekinitve v dveh dneh. Italijan, ki je navduševal s hrabro in močno igro, je imel v podaljšani igri tretjega niza celo pet zaključnih žogic, a je Nadal igral odlično in preprečil, da bi po treh letih v Parizu izgubil niz. Bollelijeva tolažba je, da je po treh letih prvi igralec, ki je proti Nadalu dobil več kot osem iger. Po porazu s 4:6, 3:6, 6:7 (9) jih je dobil celo trinajst.

Osrednja pariška pozornost dneva je bila namenjena Sereni Williams, ki je odigrala prvi dvoboj po septembrskem porodu. Najboljša igralka vseh časov je proti Čehinji Kristini Pliskovi pokazala srčno igro, ki sicer ni spominjala na njene najboljše. Američanka je bila dovolj dobra, da je dvoboj dobila s 7:6 (4), 6:4. V uvodnem krogu se je prvič po letu 2003 poslovila nekdanja zmagovalka Rusinja Svetlana Kuznjecova, ki je v poslastici prvega kroga morala stisniti roko Garbini Muguruza. Španka je bila boljša s 7:6 (0), 6:2.