V Ljubljani v športnem parku Štepanjsko naselje ob plezalnem centru in nedavno odprtem športnem centru Baza nastaja leseni center za skvoš. Stavba s 1350 kvadratnimi metri uporabne površine bo imela v več nadstropjih šest igrišč Courttech, ki jih bo povezoval osrednji atrijski prostor z galerijami in lokalom, medtem ko bodo v kletnih prostorih garderobe, masaže, savna in sanitarije. V Sloveniji je približno 30 objektov za skvoš, vendar nobeden ne ponuja toliko igrišč na enem mestu kot jih novi center za skvoš, v glavnem sta v njih le eno ali dve igrišči.

»Večina del bo predvidoma končana že konec junija. Takoj ko dobimo uporabno dovoljenje, bomo prostor odprli za naše člane, medtem ko uradno odprtje načrtujemo v septembru,« je dejal Goran Miličević, eden od petih investitorjev novega Squashlanda. Gre za investicijo vredno več kot dva milijona evrov. Stavba Squashlanda bo na severnem delu strehe imela sončno elektrarno, na osrednjem in južnem delu pa je v naslednji fazi načrtovana ureditev zelenjavnega vrta, ki bo dajal sestavine za pripravo hrane v restavraciji.

Skrbeli bodo za razvoj in promocijo skvoša

Miličević, ki v skvošu vidi svoje poslanstvo, je prvi Squashland odprl leta 1992 v enem od nekdanjih skladišč v BTC. Klub z osmimi igrišči in dodatnimi dejavnostmi je moral po desetletju in pol zapreti, saj se je najemodajalec premislil in in nepremičnino oddal drugemu najemniku. »Čez noč smo ostali brez posla. Nekaj, kar smo razvijali petnajst let, se je iznenada podrlo. Na cedilu smo pustili ogromno članov, saj naenkrat niso imeli več primernega prostora za skvoš. In zdaj se že dvanajst let borimo, da bi zgradili nov Squashland in nadaljevali zgodbo, ki smo jo pred leti začeli v BTC,« je razložil Miličević. Hkrati je poudaril, da ne gradijo zgolj objekta, kjer bodo na voljo igrišča, temveč bodo skrbeli tudi za razvoj in promocijo tega športa ter z dodatnimi storitvami poskrbeli za vse potrebe svojih članov. »Imeli bomo šolo skvoša za otroke, študente in odrasle. Organizirali bomo tekmovanja za rekreativce in tekmovalce v mladinski, članski in veteranski konkurenci, in sicer tako na državni kot mednarodni ravni.«