Pri Bostonu je 24 točk dosegel Jason Tatum, temu dodal še sedem skokov in štiri asistence, kar pet domačih igralcev pa je vknjižilo dvomestno število košev. Pri gostih je bil s 26 točkami najučinkovitejši LeBron James, ki je zbral še deset skokov in pet asistenc.

Doslej sta obe ekipi v seriji dobili domače tekme, Boston pa je tokrat vknjižil že deseto zaporedno domačo zmago. »Na serijo uspehov se ne smemo zanašati. Vsaka se enkrat konča, zato moramo narediti vse, da si finale zagotovimo že v petek v Clevelandu,« je svojo željo predstavil Tatum, novinec v ligi, ki trdi, da uživa v igranju pomembnih tekmah. »Rad prevzemam odgovornost,« je še dodal Tatum, ki je tokrat s soigralci držal tekmo pod nadzorom od začetka pa do konca.

Gosti so vodili le v uvodnih minutah, zadnjič z izidom 12:11, nato pa so si domači že do konca prve četrtine priigrali prednost 13 točk, ki so jo brez težav držali do konca. »Nismo bili pravi. Vsem nam se že pozna utrujenost, čeprav to ne sme biti opravičilo. Verjamem, da še nismo rekli zadnje besede,« pa je po tekmi dejal zvezdnik gostov James.

Pri Bostonu je Al Horford dosegel 15 točk in zbral 12 skokov, imej je najvišji statistični indeks, pri Clevlandu je mejo desetih doseženih točk presegel le še Kevin Love, ki se je ustavil pri 14 točkah.