Na kraljevi poroki princa Harryja in Meghan Markle je bilo tudi nekaj športnikov. V britanskih medijih so jih poimenovali kar kraljevi športniki. Seveda je bil tam v prvi vrsti David Beckham, ki je zaradi tega celo zamudil finalno tekmo angleškega pokala med Manchester Unitedom in Chelseajem. Bivši nogometni zvezdnik je s svojo elegantno opravo celo zasenčil svojo ženo Victorio. Oblečen je bil v Diorjev »jutranji frak«, kot ga imenujejo, kar je bila svojevrstna predpremiera nove moške linije Dior Homme, ki jo je nedavno prevzel britanski modni oblikovalec Kim Jones, ki je bil pred tem vodja oblikovalcev Louisa Vuittona. Celotno kolekcijo bodo pokazali šele prihodnji mesec, za Beckhamovo obleko pa se ve, da je narejena iz prvovrstne volne, egipčanskega bombaža in svile. Med modnimi poznavalci je njegova oprava naletela na veliko odobravanje, saj je bila moderna in zelo seksi, tudi zato, ker je obleka kljub formalnosti razkrivala njegove tetovaže na vratu in rokah.

Medtem ko so njegovo opravo hvalili, je veliko negativnih kritik požela njegova žena Victoria, ki je prišla v obleki svoje modne linije. Opisali so jo kot dolgočasno, prav tako se Victoria ni niti enkrat nasmehnila. Menda zato, ker je bila v igri za izdelavo nevestine obleke, a je ta čast nazadnje pripadla modni hiši Givenchy. Še najbolj pa je modne medije zbodlo to, da je imela zelo podobno, skoraj enako obleko tudi leta 2011 na poroki princa Williama in Kate. Ne glede na to je Victoria Beckham na twitterju srečnemu paru poslala čestitko v stilu: »Čestitam, kako prelep dan. Ponosna, da sem Britanka!«

Zakonca Beckham sta bila edina gosta iz nogometnega sveta. V rangu njunega zvezdništva je bila še Serena Williams, ki še pred mesecem dni ni bila ravno prepričana, da se bo udeležila poroke svoje prijateljice, češ da je tik pred velikim turnirjem. Na koncu je ure pred poroko na instagramu objavila slike priprav, med gosti je blestela v roza obleki znamke Atelier Versace, za večerno zabavo pa je oblekla pisano obleko Valentino ter se pohvalila, da je salonarje zamenjala za športne copate. Kajti že čez nekaj dni, natančneje 27. maja, bo zaigrala na francoskem odprtem prvenstvu, svojem prvem velikem prvenstvu po rojstvu hčerke.

Princ obožuje ragbi

Od športnikov je bilo med gosti presenetljivo največ ragbistov. Razloga za to sta dva: princ Harry je pokrovitelj angleške Rugby Football Union, njegova sestrična Zara pa je poročena z zvezdnikom ragbija. Največ prahu je dvignil prihod Jamesa Haskella, ki je zaradi udeležbe na kraljevi poroki zamudil polfinalno pokalno tekmo svojega moštva. Uradno tako in tako ne bi mogel igrati, ker si je dan prej poškodoval peto, tako da se je z zaročenko Chloe Madeley lahko pomešal med slavne goste. James Haskell je sicer prijatelj princa Harryja, res velikega ljubitelja ragbija. Zato tudi ni čudno, da sta bili med gosti dve veliki imeni angleškega ragbija – Johnny Wilkinson, zdaj sicer že nekdanji igralec, a eden od najbolj zaslužnih, da je angleško moštvo leta 2003 osvojilo naslov svetovnih prvakov in tako postalo prvo evropsko moštvo z naslovom svetovnih prvakov. Tedaj je moštvo vodil trener sir Clive Woodward, ki si je tudi zaslužil povabilo na kraljevo poroko. Sicer je bil skupaj z ženo že na poroki princa Williama in Kate, oba princa pa je spoznal med tem, ko je sedem let vodil državno reprezentanco.

Ne nazadnje je barve ragbija na kraljevi poroki branil Mike Tindall, čigar visokonoseča soproga Zara je Harryjeva sestrična, hčerka princese Anne in Marka Phillipsa. Tudi sama je športnica, nastopila je celo na olimpijskih igrah v konjeniškem športu. Svojega soproga je srečala kje drugje kot na svetovnem prvenstvu v ragbiju leta 2003, ko je igral za zmagovito angleško reprezentanco, v baru, kjer so slavili zmago, pa ju je spoznal prav princ Harry.