Poroko Harryja in Meghan, ki sedaj nosita naziv vojvoda in vojvodinja sussekška, sta na sobotno poroko v kapeli svetega Jurija v Windsorskem gradu povabila 600 družinskih članov in prijateljev, še 1200 srečnežem pa sta omogočila, da si izmenjavo prstanov ogledajo izpred kapele. Ti so tako vsaj za trenutek lahko uzrli člane kraljeve družine ali katerega od zvezdniških gostov, domov pa niso odšli niti praznih rok.

Cena vrečke iz minute v minuto višja

V darilni vrečki, ki jo je vsak od njih prejel, so bili plastenka vode, čokoladni kovanec z začetnicama para (H in M), piškoti, magnet z datumom poroke ter kupon za lokalno trgovino. Vrednost vrečke (z monogramom njunih začetnic) ni presegla nekaj deset evrov.

A zgolj dva dni po poroki se je na eBayju, ameriškem spletnem podjetju, specializiranim za internetne dražbe in nakupovanje, znašla ponudba za prodajo te vrečke z izklicno ceno več tisoč evrov. V nekaj urah je cena z dražbo narasla že na skoraj 24.000 evrov. Kje se bo cena ustavila, trenutno ni mogoče napovedati, je pa zanimanje za spominek s kraljeve poroke očitno zelo veliko.

Na eBayu sicer najdemo še nekaj drugih ponudb, povezanih s kraljevo poroko. Za nekaj deset evrov si lahko priskrbite kartonček s potekom programa poroke, pa tudi časopis z njuno fotografijo na naslovnici.