Ko najzabavnejši igralci ustanovijo bend

V ljubljanski Drami so te dni predstavili repertoar predstav za prihodnjo sezono, dogajanje pa tradicionalno pospremili z zabavnim koncertom v izvedbi svojih dramskih igralcev, ki obvladajo še komedijo in glasbo. Klemen Slakonja, Bojan Emeršič, Jurij Zrnec, Matija Rozman in pianist Jože Šalej delujejo pod imenom D Drams, letos pa so se napravili v planšarske kostume. Namesto na ploščadi pred Dramo so zaradi slabega vremena nastopili na velikem odru, občinstvo pa zabavali s svojimi komično-glasbenimi interpretacijami, ki jih dobro poznajo že slovenski televizijski gledalci.

Lea Sirk končala evrovizijsko zgodbo

Slovenska predstavnica se je na Evroviziji nazadnje uvrstila na 22. mesto, a domači privrženci so bili tako in tako veseli že nepričakovane uvrstitve v finale. Izolanka Lea Sirk je dogajanje pred izborom v Lizboni, med njim in po njem vestno dokumentirala tudi na svojem instagram profilu. Tam je po koncu dogodka objavila skupinsko fotografijo ekipe, zapisala, da dan končujejo »ponosno in veselo«, v komentarjih pa sta ji med drugim čestitala podpredsednik državnega zbora Matjaž Nemec in televizijska voditeljica Nuša Lesar.

Tudi Andrej Hofer slavi jubilej nacionalke

Na instagramu RTV Slovenija zadnjih nekaj mesecev verižno fotografirajo kartonasto torto, ki so jo izdelali ob 90. obletnici radia in 60. obletnici televizije. Torto si med sabo podajajo tamkajšnjo zaposleni in zdaj je na vrsto prišel tudi Andrej Hofer, komentator, ki ga med drugim vsako leto poslušamo med prenosom Evrovizije. Na instagramu so objavili to fotografijo, na facebooku pa še video, v katerem Hofer piha svečke in javnemu medijskemu servisu vošči celo s pesmijo.

Zoran Dragić voščil bratu za rojstni dan

Praznoval je tudi košarkarski as Goran Dragić, ki je prejšnji teden dopolnil dvaintrideset let. Članu NBA-kluba Miami Heat je po instagramu voščil tudi njegov brat Zoran Dragić s fotografijo, na kateri z družino preživljajo zasluženi oddih na razkošni jahti. Zaželel mu je, naj ostane zdrav, pa tudi izjemen človek, soprog, oče, sin in seveda, je dodal za konec, najboljši brat na svetu.

Ljubljanska komunala na delu

Bolj ko se približujejo lokalne volitve, bolj se na uradnem instagram profilu Mestne občine Ljubljana osredotočajo na objave, ki govorijo o prenovah in posodobitvah objektov. Pred nekaj tedni so se hvalili s prenavljanjem šolske telovadnice in obnovljeno ulico, nazadnje pa smo zasledili fotografijo sodelavcev Javnega holdinga Ljubljana, za katere so zapisali in jim celo zaploskali, da vsak mesec popisujejo porabo vode na fontanah in pitnikih.

Gospodarski minister o priložnostih brexita

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo v odhajanju Zdravko Počivalšek se je v Ljubljani na britansko-slovenski gospodarski zbornici udeležil tako imenovane Čajanke z razlogom, kjer so se z ustreznimi sogovorniki pogovarjali o vplivu brexita na poslovne odnose z Veliko Britanijo, kjer so poleg težav izpostavili tudi nove »priložnosti« za sodelovanje. Čajanko je povezoval Igor E. Bergant, med Počivalškovim samostojnim nagovorom pa so odprli dežnik s potiskom britanske zastave, in to kljub splošno uveljavljeni vraži, da odprti dežniki v zaprtih prostorih prinašajo nesrečo.