Zlatan Ibrahimović je po prihodu v Los Angeles s svojo osebnostjo hitro osvojil tamkajšnje medije, posebej vroč pa je bil po debiju na mestnem derbiju, na katerem je ob vstopu v drugem polčasu najprej zabil evrogol, v sodnikovem podaljšku pa še odločilnega za končno zmago.

V nadaljevanju sezone nato Švedu ni steklo v skladu z uvodom (trije zadetki na osmih tekmah), kar gotovo ni bilo po okusu zvezdnika. Nekaj te živčnosti je očitno botrovalo nespametni potezi na včerajšnji tekmi proti Montrealu, ko je dobrih pet minut pred prvim odmorom moral predčasno pod prho. Petrasso je Ibro glede na posnetke očitno sprovociral s tem, ko mu je – namerno ali nenamerno – stopil na nogo, ta pa ni pomišljal dolgo in mu vrnil s krepko zaušnico. Ker sta nato oba teatralno obležala, je moral sodnik dogajanje preveriti na video posnetku.

Ibrahimović, ki je celo kapetan svoje ekipe, si je z nešportno potezo prislužil prvi rdeči karton v MLS, zelo verjetno pa bosta sledila tudi daljši suspenz in zajetna denarna kazen. Če pa švedski porednež že ne navdušuje na zelenicah, mu gre to bolje od rok v večernih oddajah, saj ga znani voditelji kar naprej vabijo v svoje šove.