Rok Kronaveter je bil v Ljudskem vrtu ključni nogometaš Olimpije na morda odločilnem derbiju za naslov prvaka. V drugem polčasu je hladnokrvno izenačil iz enajstmetrovke in Ljubljančane vrnil v igro, da so tik pred koncem tekem zadeli za največjo zmago v zgodovini kluba. Kronavetrovo najboljšo predstavo v sezoni je prepoznala tudi Dnevnikova žirija in ga v izboru za najboljšega igralca 34. kroga prve lige postavila na prvo mesto.

Rok Kronaveter je doma iz Maribora, a v Ljudskem vrtu nikdar ni zaigral v vijoličastem dresu. V zadnjih treh sezonah, odkar je Olimpijo prevzel Milan Mandarić, je eden najpomembnejših nogometašev ljubljanske zasedbe. Pred dvema letoma je zeleno-belim z uspešno izvedeno enajstmetrovko v Velenju priboril prvi naslov prvaka po več kot dveh desetletjih. Lani se je zameril organiziranim navijačem, ker je v Kopru proslavljal zadetek s prstom na ustih. Naposlušal se je žaljivk in tudi zaradi poškodbe pristal na stranskem tiru, igralsko pa je oživel šele pod vodstvom Igorja Bišćana. Kronaveter je pozneje obžaloval gesto iz Kopra in bil že ob koncu jesenskega dela prvenstva v tej sezoni med najbolj razpoloženimi igralci Olimpije. Bišćan je v Kronavetru nemudoma prepoznal kakovost, Mariborčan pa se mu je z odlično predstavo oddolžil ravno na najpomembnejši tekmi sezone. V garderobi velja za enega od vodij moštva, zato je po tekmi v Mariboru prvi pritekel k Abassu Issahu in mu povedal nekaj krepkih, ker se je neprimerno obnašal do štajerskih navijačev. »Vem, da me nekateri navijači Maribora sovražijo, ker igram za Olimpijo, a to je del nogometa,« pravi Kronaveter.

V skupnem seštevku glasovanja še vedno vodi kapetan Maribora Marcos Tavares, ki je že lani postal igralec sezone. Ker je nogometna zveza kaznovala Issaha, imajo do konca prvenstva le še Luka Zahović, Ricardo Alves in Lovro Bizjak možnost za skok na vrh.