Uradni poročni fotograf Alexi Lubomirski je na prvi fotografiji, ki je črnobela, nasmejan par prikazal na stopnišču, preostali dve fotografiji pa sta iz razkošnega zelenega salona Windsorskega gradu. Ti sta nastali v soboto popoldan na Windsordskem gradu, nedolgo zatem, ko sta se mladoporočenca vrnila z vožnje s kočijo po mestu.

Ena družinska in ena bolj sproščena

Na eni od skupinskih fotografij so se Harryju in Meghan pridružili britanska kraljica Elizabeta II s soprogom Philipom, Harryjev oče Charles s Camillo, cambriški vojvoda William in vojvodinja Kate, pa tudi nevestina mama Doria Ragland. Družbo jim delajo tudi otroci, ki so vojvodinjo spremljali v kapelo svetega Jurija na Windsorskem gradu. Na drugi fotografiji mladoporočenca pozirata zgolj z otroki, vzdušje na njej pa je temu primerno veliko bolj sproščeno.

»Vojvoda in vojvodinja se zahvaljujeta vsem, ki so sodelovali pri sobotni slovesnosti,« so danes sporočili iz Kensingtonske palače. »Zelo sta počaščena, da sta lahko svoj veliki dan delila z vsemi, ki so se zbrali na Windsorju, pa tudi tistimi, ki so poroko spremljali po televiziji tako v Veliki Britaniji kot po celem svetu,« so dodali.

Fotograf, ki je posnel uradne poročne fotografije, je v nedeljo na instagramu delil fotografijo sebe in soproge na poti na kraljevo poroko. »Kako fantastičen, neverjeten in čudovit dan!« je bil navdušen. Da bi posnel uradne fotografije, so ga prosili že januarja. »Ne bi mogel biti bolj počaščen,« je takrat komentiral. Posnel je tudi serijo uradnih zaročnih fotografij para.

Meghan dobila svojo podstran na spletni strani kraljeve družine

Vojvodinja sussekška Meghan dobila svojo podstran na uradni spletni strani britanske kraljeve družine. Objavljena sta kratka predstavitev nove članice britanskega dvora in njen življenjepis. Na podstrani so poleg tega na kratko predstavljene njene dolžnosti kot članice kraljeve družine. Vojvodinja bo tako svoj čas posvetila podpori številnim dobrodelnim in drugim organizacijam, navajajo.