Bliža se 19. maj, dan poroke princa Harryja in ameriške igralke Meghan Markle. Dogodek ne bo samo vrhunec za par, ampak tudi za tiste, ki redno spremljajo, kaj se dogaja na kraljevih dvorih. Angleški je bil vsekakor vedno najbolj zanimiv, poroke članov britanske kraljeve družine pa so nekaj, kar povzroča množično histerijo, in to ne samo v Veliki Britaniji.

Obred, ki se bo začel ob 12. uri v kapeli svetega Jurija v Windsorskem gradu, nato pa nadaljeval z vožnjo mladoporočencev v kočiji skozi Windsor, ki jo bo v živo spremljalo več kot sto tisoč ljudi, bodo prenašali različne televizije in radii. Do tega dne bo na televizijskem sporedu še kar nekaj oddaj in dokumentarcev, ki nam bodo osvetlili življenje princa Harryja in Meghan Markle.

Od poroke do princese

Na National Geographicu pripravljajo dva dokumentarca. Prvi, ki bo na ogled v torek, 15. maja, bo Zgodba princa Harryja: Štiri kraljeve poroke. V njem ena od sogovornic ugotavlja, da se od angleškega princa končno ne pričakuje več, da se bo poročil »z nemško princeso s konjskim obrazom«, ampak se lahko poroči z dekletom brez modre krvi, v katero se je resnično zaljubil. Dokumentarna oddaja je posvečena odraščanju princa Harryja, ki je iz problematičnega najstnika zrasel v zrelega moškega, poleg njegove poroke pa bo preletela tudi tri druge kraljeve poroke (Charlesa in Diane, Charlesa in Camille ter Williama in Kate).

A to od National Geographica še ne bo vse. Posebej se bodo poroki Harryja in Meghan posvetili v oddaji Operacija: Kraljeva poroka nekaj dni kasneje, v torek, 22. maja. Takrat bomo lahko videli, kaj vse so v Windsorju, malem trgovskem mestu, morali narediti za organizacijo dogodka, ki ga bo spremljalo približno 2,8 milijarde ljudi v 180 državah po svetu, in kdo vse je sodeloval pri pripravi dogodka, ki je zelo resna stvar za vse razen za komike. Ti bodo na svoj račun prišli na HBO v oddaji The Royal Wedding Live With Cord and Tish!. V njej bosta Will Ferrell in Molly Shannon v vlogah komentatorjev Corda in Tish 19. maja poroko komentirala malo manj resno, svoje, le da manj komične oddaje pa bodo v dnevih pred poroko imele tudi druge večje televizije. Te bodo gledalce poučile o kraljevih poročnih obredih in primerih iz preteklosti.

Tudi igrani film o paru

Svoj prostor bo v posebnih dokumentarcih dobila tudi Meghan Markle. Na Foxu bo to Meghan Markle: An American Princess, ki bo na sporedu jutri. V njem bodo o »hollywoodski princesi«, ki je odraščala v Kaliforniji, spregovorili njena polsestra Samantha in nekdanji sošolci ter soigralci, voditelj Piers Morgan, nekdanji butler princese Diane Paul Burrell in nekdanji tiskovni predstavnik kraljice Elizabete II. Dickie Arbiter. Druga oddaja oziroma epizoda iz oddaje Million Dollar American Princesses: Meghan Markle pa je nastala na televiziji Smithsonian in se ne bo ukvarjala samo s tem, kako je v bližino britanskega kraljevega prestola uspelo priti Marklovi, ampak tudi z drugimi Američankami, ki so s poroko postale del evropske aristokracije, kot sta na primer Grace Kelly in Rita Hayworth.

Za tiste, ki se jim sladkor še ne bo dvignil, bo 13. maja na Lifetimu na sporedu igrani film Harry&Meghan: A Royal Romance, v katerem bo Meghan Markle princu Harryju dahnila, da si ne želi kraljevske pravljice, ampak samo njega. Igrani film bo fantaziral o dvorjenju Harryja ameriški igralki in o začetkih njune zveze, ko sta božala žirafe in si delila nedolžne poljube.