»Mlada moška egiptovskega porekla sta se pripravljala na napad bodisi z eksplozivom bodisi z ricinom, zelo močnim strupom,« je pojasnil minister za francosko televizijo BFMTV in dodal, da so pri priprtima našli načrte za izdelavo strupa iz ricina.

Minister je javnost o preprečitvi napada obvestil manj kot teden dni po napadu džihadista Hazmnata Azimova z nožem v Parizu, v katerem je bil ubit en človek, pet ljudi pa je bilo ranjenih. Prav po tem napadu je policija prišla na sled tudi omenjenima domnevnima teroristoma egiptovskega rodu, kdaj sta bila priprta pa Collomb ni sporočil.

Eden od osumljencev naj bi že priznal, da je napad načrtoval

Iz neuradnih virov je bilo slišati, da ju je policija prijela v Parizu 11. maja, torej le dan po napadu Azimova. Vsi trije naj bi bili iz 18. pariškega okrožja. Neimenovani vir je za AFP potrdil tudi, da naj bi eden od osumljencev že priznal, da je načrtoval napad.

Francija je bila v zadnjih letih pogosto tarča terorističnih napadov, v katerih je bilo od začetka leta 2015 ubitih 246 ljudi. Policija pa je samo od januarja 2015 preprečila še 51 načrtovanih terorističnih napadov, je že konec marca povedal francoski premier Edouard Philippe.