Ko sta ob odpustu iz porodnišnice prevzela otroka od babice, novopečena starša nista niti slutila, da deklica ni njuna, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Da nekaj ni v redu, je prvi posumil oče, ki je opazil, da je otrok precej manjši od njune hčere. Ko so prišli domov, je mama ugotovila, da novorojenka na zapestnici iz porodnišnice nima enake številke kot ona.

Par se je nemudoma vrnil v porodnišnico, kjer ju je čakala njuna deklica, tamkajšnje osebje pa se jima je opravičilo.

»Ob odpustu iz porodnišnice niti medicinska sestra niti porodnica nista opazili, da mati in novorojenka na zapestnici nimata enake številke. Napaka se je zgodila zaradi nevestnega in neodgovornega dela, ker medicinska sestra ni ravnala po predpisanem postopku. Napako smo takoj opazili in odpravili,« je porodnišnica zapisala v sporočilu za javnost in ob tem napovedala strožji nadzor ob odpustu novorojenčkov iz porodnišnice.

Kot so pojasnili, bodo v prihodnje ob odpustu poleg matere novorojenčka prisotni še trije člani osebja porodnišnice, in sicer neonatolog ter dve medicinski sestri. Dodali so, da se jim je kaj takega zgodilo prvič ter da so proti medicinski sestri že uvedli disciplinski postopek.