Varstvo bo zagotovljeno na kamniški osnovni šoli 27. julija vsak dan od ponedeljka do petka od 7. do 16. ure. Prijave so že odprte in jih bodo sprejemali do 24. maja. Ker je število mest za posamezni termin omejeno, je dobro s prijavami pohiteti, opozarjajo v društvu. Prijavnice je mogoče dobiti na spletni strani matične šole ali na spletni strani društva Počitniško varstvo. Cena dnevnega varovanja z vključenim kosilom, popoldansko malico, programom, zavarovanjem in akontacijo je osem evrov, za otroke, ki niso doma v občini Kamnik, je cena deset evrov.

Varstvo je namenjeno predvsem učencem kamniških osnovnih šol, in sicer od prvega do petega razreda. Njihove počitniške dni bodo v varstvu letos programsko zaznamovali zanimivi svetovni dnevi; spoznali bodo svetovni dan gasilcev, svetovni dan čebel, svetovni dan glasbe in druge pomembne dneve.

Vsak termin bo poimenovan po enem svetovnem dnevu; ta bo temelj za vse dejavnosti programa, ki ga bodo tradicionalno obogatile zanimive ustvarjalnice in pestre športne aktivnosti. Ves čas se bodo povezovali tudi z lokalno skupnostjo in ob toplih in sončnih dneh obiskali kamniški bazen. Tako kot lani so v društvu v varstvo tudi letos povabili otroke s posebnimi potrebami. Dodatne informacije lahko dobite na telefonski številki 030 313 324 ali elektronski pošti pocitnisko.varstvo@gmail.com.