Oblak, ki je tudi tokrat branil celo tekmo, je na prvi polfinalni tekmi v Londonu proti Arsenalu iztržil 1:1, tokrat pa so Španci slavili z 1:0. V finalu se bo Atletico meril z Marseillom, ki je na prvi tekmi premagal Salzburg z 2:0, danes pa po podaljšku izgubil z 1:2, a je bilo to dovolj za napredovanje.

Prvi polčas tekme v Madridu je večinoma prinesel precej previdno igro, v kateri pa so večjo željo po napadu pokazali domači. Če gosti, ki so že v deveti minuti morali menjati poškodovanega Laurenta Koscielnyja (strgal naj bi si Ahilovo tetivo, tako da je zelo vprašljiv nastop tudi na SP v Rusiji), niso niti enkrat ogrozili Jana Oblaka, pa so Španci v šesti, 38. in 39. minuti prek Diega Coste, Kokeja in Antoina Griezmanna nevarno streljali, v drugi minuti sodniškega dodatka pa so tudi povedli. Po lepi podaji Griezmanna v globino je do žoge ob nemočnem Hectorju Bellerinu do žoge prišel Diego Costa in zanesljivo zadel za 1:0.

V drugem polčasu je najprej Aaron Ramsey za malo zgrešil cilj v 53. minuti, ko je žogo poslal mimo desne vratnice, dve minuti pozneje pa je Diego Costa na drugi strani z glavo žogo poslal čez gol. V 63. minuti je nevarno streljal še Granit Xhaka, Oblak pa se je izkazal.

V 68. minuti je Griezmann zapravil novo lepo priložnost za domače, ki so bili do te tekme doma neporaženi 12 tekem v vseh tekmovanjih, Diego Costa pa je v 81. minuti le malce ogrel dlani Davida Ospine. Ta je v 88. minuti obranil še strel Fernanda Torresa.

atl

Marseille do zmage po podaljšku

V Salzburgu je prvi polčas minil v rahli prevladi domače ekipe, ki pa si je pripravila le redke strele, enega nevarnejših v 13. minuti Munas Dabbur z roba kazenskega prostora, toda meril je točno v Yohanna Peleja.

Bolj živahen je bil uvod drugega polčasa. V 46. minuti je za goste v kazenskem prostoru poskusil Lucas Ocampos, a je zgrešil cilj iz kazenskega prostora, tri minute pozneje je njegov soigralec Valere Germain prav tako sprožil v kazenskem prostoru, a tudi on žogo poslal mimo vrat.

V 53. minuti pa so domači povedli, potem ko je po samostojni akciji zadel Amadou Haidara. V 58. minuti je nevaren strel s 30 metrov sprožil še Andre Ramalho, Pele pa je žogo odbil. V teh trenutkih je Salzburg močno pritiskal in v 65. minuti je izničil prednost Francozov s prve tekme. Xaver Schlager je streljal malce z desne strani s 13 metrov, Bouna Sarr pa je toliko preusmeril smer žogi, da je ta končala v mreži.

V 71. minuti je gostujoči vratar izvrstno posredoval po strelu Hee-Chana Hwanga, v 73. minuti pa je na drugi strani Thauvin z glavo zadel prečko. Do konca se izid ni spremenil, tako da je sledil podaljšek. V tem je imel za domače lepo priložnost v 99. minuti Duje Čaleta-Car, a je njegov strel z glavo Pele izvrstno obranil.

V 116. minuti pa so Francozi prišli do odločilnega zadetka, Rolando je zadel z nogo po kotu, ki ga sodniki niti ne bi smeli dosoditi. Za nameček je Haidara pri domačih dobil rdeči karton v 119. minuti in upov za Avstrijce je bilo konec.

dd