Kljub temu da je Liverpool pred tednom dni prišel do visoke zmage s 5:2, so bili igralci Rome pred povratnim dvobojem vseeno optimistično razpoloženi in obenem prepričani, da lahko, tako kot že v četrtfinalu proti Barceloni, pripravijo še eno presenečenje. Rimljani so pred domačimi navijači pričakovano zaigrali napadalno in si tudi nemudoma pripravili priložnost za zadetek. Že po dveh minutah je z glavo poskušal Edin Džeko, a meril mimo vrat. A odprta igra se je domačim že kmalu maščevala. V deveti minuti je Liverpool izpeljal hiter protinapad, ki ga je po podaji Roberta Firmina z devetim zadetkom v letošnji sezoni lige prvakov zaključil Sadio Mane.

Navkljub zgodaj prejetemu zadetku nogometaši Rome niso spremenili svoje taktike in le šest minut pozneje je mrežo uspelo zatresti tudi njim. Ob tem so imeli obilo sreče, saj je gol dosegel kar Liverpoolov vezist James Milner, potem ko je žogo vanj odbil soigralec Dejan Lovren. A pri izidu 1:1 ni ostalo dolgo. V 26. minuti so v vodstvo znova prešli gosti, potem ko se je po podaji iz kota v kazenskem prostoru najbolje znašel Georginio Wijnaldum in domačega vratarja Alissona premagal z glavo. Ni malo manjkalo, da bi gledalci na stadionu Olimpico v prvem polčasu videli še četrti gol in novo izenačenje, a je Angleže po poskusu Stephana El Shaarawyja rešila vratnica.

Italijani tudi v drugem delu niso spreminjali svojega pristopa. Še naprej so napadali in tudi imeli več od igre. V 52. minuti je bil njihov trud le poplačan, potem ko se je odbita žoga po strelu El Shaarawyja odbila do Džeka, ta pa se je še drugič na tekmi vpisal med strelce. Roma bi lahko v nadaljevanju dosegla še tretji in četrti gol, vendar sta bila poskusa Cengiza Underja in El Shaarawyja nenatančna.

Kljub temu da je bilo jasno, da Rominim nogometašem skupnega izida ne bo več uspelo spreobrniti in bodo ostali brez nastopa v finalu lige prvakov, niso popuščali in so zadeli še tretjič. Med strelce se je vpisal Radja Nainggolan, ki je z močnim a natančnim strelom s približno 20 metrov zadel za 3:2. Ko je že kazalo, da se bo s tem rezultatom tekma tudi zaključila, je slovenski sodnik Damir Skomina domačim dosodil še najstrožjo kazen. Uspešno jo je izvedel prav Nainggolan, kar pa je bila za gostitelje le slaba tolažba, saj jim je za popoln zasuk zmanjkalo časa.

ss