Sporočilo o enotnosti v pisarnah z geslom »Složno naprej« je Olimpiji po treh remijih koristilo za zmago na gostovanju pri Aluminiju. »Predobre igralce imamo, da ne bi zabili vsaj enega ali dveh golov,« je po tekmi povedal trener Igor Bišćan. Po zmagi v Kidričevem gotovo ostaja trener zmajev. »Kar se mene tiče, je konec s temi pisanji in zgodbami. Ukvarjamo se z igriščem,« je dodal.

Zmaga, s katero so znova točko pred Mariborom, je zarohnela tudi iz slačilnice. »Igrišče je bilo suho, počasno. Zavedali smo se, da potrebujemo en gol in bo vse lažje. Osredotočeni smo samo na igrišče, funkcioniramo kot eno,« je tudi Nik Kapun zatrl namigovanja o nesoglasjih v klubu. Čeprav je pričakoval, da se bo Aluminij postavil s petimi v obrambi, je Bišćan ponovil ustaljeno taktiko s pojasnilom: »Imamo svoj način igre, od katerega ne odstopamo.« Gostje so tako dolgo čakali na prvi gol, da se je iztekel še dvominutni podaljšek Nejca Kajtazovića, ko so sestavili udarni protinapad, potem ko je krenil Dario Čanađija in našel razpoloženega Ricarda Alvesa. Olimpija je prišla do zmage malo pred uro, ko se je Aluminijevo preizpraševanje lastne igre pretvorilo v drugi gol: zabil je še Issah Abbas in dokončno odločil tekmo, v kateri je Aluminij prepozno pokazal vsaj malo ambicij za gol. »Ne vem, zakaj toliko strahospoštovanja do Olimpije,« je po porazu, ki je pred pokalnim finalom dal več vprašanj kot odgovorov, razmišljal trener Aluminija Oliver Bogatinov.

Na drugi današnji tekmi je Gorica na domačem igrišču gladko odpravila Celje s 3:0. Glede na dosedanji potek spomladanskega dela sezone je rezultat presenečenje, glede na igro pa ne: Gorica je goste nadigrala v vseh pogledih, tekmec pa je bil daleč od prejšnjih predstav. Gostom so pripadle le uvodne minute, po vodilnem zadetku Dejana Žigona pa so gostitelji postajali vse bolj suvereni in uspešno poiskali še dve vrzeli v celjski obrambi. Za 2:0 je prvič letos zadel Miran Burgić, Žigon pa je nato namestil še podajo Marku Guliču za dokončno potrditev zmage. Žigona je morda podžgalo tudi dejstvo, da so mu iz kluba sporočili, da nanj ne računajo več. »Dočakali smo tekmo, na kateri smo morda dobili nazaj nekaj, kar smo izgubili na prejšnjih,« je poudaril. Celjski trener Dušan Kosič pa je izpostavil: »Odigrali smo tekmo brez naboja, nismo bili na želeni ravni.«