Roma je na sredini povratni polfinalni tekmi na svojem olimpijskem stadionu slavila s 4:2, a izpadla zavoljo poraza na prvi tekmi v Liverpoolu z 2:5. Vodilna moža zasedbe iz večnega mesta sta se obregnila ob sojenje slovenskih sodnikov, najbolj pa sta jih zmotili dve nedosojeni 11-metrovki za Romo.

V prvem primeru slovenski sodniki niso piskali očitnega prekrška nad Edinom Džekom v angleškem kazenskem prostoru, saj so nepravilno dosodili prepovedani položaj napadalca iz BiH, v drugem primeru pa nista kaznovala igranje z roko branilca angleškega moštva Trenta Alexandra-Arnolda v kazenskem prostoru Liverpoola po strelu Stephana El Shaarawyja.

Poziv k uvedbi videotehnologije

»Čas je, da italijanski klubi povzdignemo svoj glas. V zadnjem obdobju ni bila oškodovana le Roma, podobno usodo je doživel tudi Juventus na četrtfinalni tekmi proti madridskemu Realu. Liverpoolu čestitamo za preboj v veliki finale, a moramo opozoriti na grobe in nedopustne sodniške napake. Na prvi polfinalni tekmi na stadionu Anfield Road je Liverpool tretji gol dosegel iz prepovedanega položaja, na povratni tekmi nam sodniki niso dosodili dve enajstmetrovki. Nismo oškodovani le po finančni plati, sporne sodniške odločitve so razvrednotile naše minulo delo in zadušile našo strast do nogometa. Čas je, da Uefa na tako pomembnih tekmah uvede videotehnologijo VAR,« je po porazu bentil Monchi.

Predsednik rimskega moštva Pallotta je sodniške odločitve na povratni tekmi označil za naravnost sramotne in ponižujoče. »Po povratni polfinalni tekmi je kristalno jasno, da liga prvakov nujno potrebuje tehnologijo VAR,« je dejal ameriški poslovnež Pallotta, ki je od leta 2012 prvi mož Rome.